Bilge Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Eğitim

Bilge Projesi Tanıtıldı

BURDUR İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim Projesi'nin (BİLGE) tanıtım toplantısı yapıldı.

29.11.2018 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim Projesi'nin (BİLGE) tanıtım toplantısı yapıldı.

BİLGE Projesi'nin Necip Fazıl Kısakürek Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen tanıtım programına Vali Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Hasan Şıldak, proje üretmeye yönelik çalışmaların çok önem taşıdığını söyledi. Şıldak, "Çünkü bütün eğitim kurum kuruluşlarında, okullarımızda rutin faaliyetleri sürdürmek elbette ki bizim birinci görevimiz. Bunun yanında projeler üretmeliyiz. Projeli çalışmalar demek o kurumun, orada çalışanların, orada yöneticilik yapanların proje ekibinde yer alan herkesin bir hedefinin olması demektir. Proje demek hedef demektir. Proje demek vizyon demektir. Gelecekte heyecan duyarak beklentileri olmak demektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, "BİLGE Projesi okullarımızın projeler yapmasını sağlamanın yanında başarılı uygulamaları motive ederek eğitime katkı sağlayacaktır. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz eğitimin her aşamasında beraber olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Koordinatörü Bülent Yamacı tarafından BİLGE Projesi kapsamında engelli öğrencilere yönelik hazırlanan ve spor, müzik, el sanatları, kültürel ve sosyal etkinlikleri içeren 'Aranızdayız' adlı projenin tanıtımı yapıldı. Yamacı, BİLGE Projesi'nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı '2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nden önce çalışmaların başladığını ve hazırladıkları projenin vizyon hedefleriyle temel felsefede örtüştüğünü kaydetti.

Engelli bir öğrencinin halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Bilge Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 9 kız öğrenciye tacizde bulanan lise müdürü tutuklandı
    22:48 9 kız öğrenciye tacizde bulanan lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bir lise müdürü, 9 kız öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Müdür, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra bir öğrenci daha okul müdürü hakkında şikayette bulundu. Savcılık kararıyla tekrar gözaltına alınan müdür tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.


Advertisement