Bilgi Evi Öğrencileri Tcdd Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bilgi Evi Öğrencileri Tcdd Müzesi'ni Gezdi

Bilgi Evi Öğrencileri Tcdd Müzesi\'ni Gezdi

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, 03 Kasım 1890 yılında hizmete sokulan tarihi Sirkeci Garı'nda bulunan TCDD Müzesi'ni gezdi.

03.09.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, 03 Kasım 1890 yılında hizmete sokulan tarihi Sirkeci Garı'nda bulunan TCDD Müzesi'ni gezdi. Tarihi Müze'de sergilenen ilk elektrikli banliyö trenine binen öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Osmanlı döneminden günümüze ulaşımda önemli bir yeri bulunan Devlet Demir Yolları tarihinin gözler önüne serildiği Sirkeci Garı'ndaki "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Müzesi" ziyaretçi akınına uğruyor. Yaz sezonu boyunca önemli kültürel ve sosyal gezilerde bulunan Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri de Müze'yi ziyaret ederek ilk trenler, vagonlar ve raylı ulaşım araçlarını yakından görme imkanını buldu. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, İstanbul Modern'deki "Erol Akyavaş - Retrospektif Sergisi" ziyaretinin ardından 03 Kasım 1890 yılında hizmete sokulan tarihi Sirkeci Garı'nda bulunan TCDD Müzesi'ni gezdi. Tarihi Müze'de sergilenen ilk elektrikli banliyö trenine binen öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunan Bilgi Evleri öğrencileri yaz sezonunda tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etmeyi sürdürüyorlar. İstanbul Modern'i ziyaret eden öğrenciler burada ünlü sanatçı "Erol Akyavaş'ın "Retrospektif Sergisi"ni yakından izleme ve inceleme imkanı buldu. Tarihi ve kültürel yerlerin gezilmesi programı kapsamında öğrenciler, 11 Şubat 1888 yılında temeli atılan ve 03 Kasım 1890 yılında da hizmete açılan tarihi Sirkeci Garı'nı da gezdi. Uzman rehberlerin eşlik ettiği gezi sırasında öğrenciler tarihi Sirkeci Garı içinde bulunan "Devlet Demir Yolları Müzesi"ni ziyaret ettiler. Döneminin ünlü mimarlarından Alman A . Jasmund'un eseri olan Sirkeci Garı'ndaki toplam 145 metrekarelik bir alana kurulu bulunan Devlet Demir Yolları Müzesi, içerisinde 300 kültür varlığını barındırıyor.

"ELEKTRİKLİ TRENE BİNDİLER"

Tarihi Müze' de çocuklar eski trenleri, vagonları ve diğer araçları yakından tanıma imkanı da buldu. İstanbul'un Avrupa yakasında çalışan ilk elektrikli banliyö trenine binen öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 365 gün eğitimin devam ettiği Bilgi Evi'ndeki öğrencilerin yaz aylarını da kültürel ve sosyal faaliyetlerin ağırlıklı olduğu gezi faaliyetleriyle değerlendirmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Pazar, pazartesi ve bayram günleri dışında ziyarete açık olan Müze'ye giriş ücretsiz. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilgi Evi Öğrencileri Tcdd Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement