Bilgisayar Hırsızları 10 Dakikada Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bilgisayar Hırsızları 10 Dakikada Yakalandı

Bilgisayar Hırsızları 10 Dakikada Yakalandı

Konya'da hafif ticari aracın camını kırarak dizüstü bilgisayarı çalan 2 kişi, yaklaşık 10 dakika sonra polis tarafından yakalandı.

06.02.2013 10:40  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da hafif ticari aracın camını kırarak üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Yusuf Kürşat Kurt'a ait dizüstü bilgisayarı çalan 2 kişi, yaklaşık 10 dakika sonra polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Rehberi Hürriyet Sokak'ta meydana geldi. Hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan 20 yaşındaki Mehmet Beşir T. ile 29 yaşındaki Ali A., park halindeki hafif ticari aracın sol ön camını kırıp, koltuğun üzerindeki dizüstü bilgisayarı alarak kaçtı. Şüpheliler, yaklaşık 10 dakika sonra, devriye görevi yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından şüphe üzerine durduruldu. 2 kişinin bilgisayarı geçen yıl 300 liraya aldıklarını söylemesine inanmayan polisin yaptığı incelemede, bilgisayarın, Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Yusuf Kürşat Kurt'a ait olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler gözaltına alındı.

Sömestir tatili için memleketi Konya'ya gelen, sebze ve meyve satan babasıyla birlikte çalışan Kurt da işten eve dönmek için aracın yanına geldiğinde bilgisayarın çalındığını fark ettiğini söyledi. Kurt, olay yerinde yapılan incelemenin ardından ifade vermek için polis merkezine gittiği sırada kendisini telefonla arayan polisler tarafından bilgisayarının bulunduğunu öğrendini anlattı.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen ve bilgisayarının kısa sürede bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Kurt, "Laptopun içinde ders notlarım vardı. Bulunduğu için çok sevindim. Çalınmasıyla, bulunması bir oldu. Bilgisayarı geçen yıl pazarda kazandığım harçlıkla almıştım. Şimdi de yine okullar tatil olduğu için pazarlarda çalışıp harçlılığımı çıkartmaya çalışıyordum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilgisayar Hırsızları 10 Dakikada Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement