Bilgisayarlara Girme İzni Eve Girme İzininden Kolay Veriliyor - Son Dakika
Teknoloji

Bilgisayarlara Girme İzni Eve Girme İzininden Kolay Veriliyor

Bilgisayarlara Girme İzni Eve Girme İzininden Kolay Veriliyor

İzmir'de başlayan Bilişim Hukuku Kurultayı'nda, hukukçu, noter, bilişim ve telekom uzmanlarının katılımıyla bilişim hukukuna dair önemli meseleler tartışıldı...

27.06.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Türkiye Bilişim Derneği tarafından 3'üncüsü düzenlenen Bilişim Hukuku Kurultayı İzmir'de başladı. Hukukçu, noter, bilişim ve telekom uzmanlarının katıldığı kurultayda bilişim hukuku alanındaki gelişmeler tartışılıyor. Kurultayda konuşan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesi'nin TBMM tarafından bir an önce onaylanması gerektiğine vurgu yaptı. Alkan, "Bilişim suçlarıyla ilgili ihtisas mahkemeleri oluşturulmalı" dedi. Alkan, özel hayatın gizliliği ile ilgili ilginç bir konuya dikkat çekerek şöyle konuştu: "Kişi hak ve özgürlüklerinin başında özel hayatın gizliliği geliyor. Çoğu zaman ihlal gerekçe gösterilerek hırsızlık suçunda dahi şüphelinin evinin aranmasında red kararı veriliyor. Ancak çok basit konularda bile şahsın özel hayatına ulaşılmasını sağlayan bilgisayar ve dijital materyalleri inceleme kararı rahatlıkla verilebiliyor."

Bilişim pazarı 56 milyar TL'ye ulaştı

Türkiye'nin en büyük ilk 500 bilişim şirketinin açıklandığı "Bilişim 500"e göre Türkiye bilişim pazarı 2012'de yüzde 13.5 büyüyerek 56 milyara ulaştı. Bu yıl ise pazarın 61.7 milyar olması bekleniyor. Bilişim 500'de ilk 10'da yer alan şirketler sırasıyla Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea, TTnet, Genpa, Teknosa, KVK Teknoloji, İndeks Bilgisayar ve Hewlett-Packard oldu.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bilgisayarlara Girme İzni Eve Girme İzininden Kolay Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement