Bilici Yatırım Halka Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Bilici Yatırım Halka Açılıyor

Mehmet Ali Bilici, yüzde 33'ü halka açılacak şirketin 81 milyon liralık piyasa değeriyle, mayıs ayının ilk yarısında "borsaya merhaba" diyeceğini belirtti.

21.04.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kurulu Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, yüzde 33'ü halka açılacak şirketin 81 milyon liralık piyasa değeriyle, mayıs ayının ilk yarısında "borsaya merhaba" diyeceğini belirtti.

Bilici, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, halka arz sürecinde sonlara geldiklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Bilici Yatırım'ın halka açılmasının stratejik bir karar olarak uzun süre önce belirlendiğini ve bu doğrultuda şirketlerin yeniden yapılandırıldığını ifade eden Bilici, halka açılmayı kurumsallaşmanın bir gereği olarak gördüklerinin altını çizdi.

Bilici, uzun yıllar sonra Adana'da halka açılan ilk şirket olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade ederek, "14 yıl sonra Adana'dan İMKB'ye gelecek şirket olması bizi gururlandırıyor. Yatırımcılara, yüksek karlı ve istikrarlı bir şirket sunarken, kentimizi de borsada en iyi şekilde temsil etmenin sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

Şirketin iplik büküm ve boya-apre faaliyetleriyle tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Bilici, şunları kaydetti:

"İleri teknoloji kullanımı, modayı takip eden ve kendisini sürekli yenileyen, nitelikli ve özellikli ürünleri uluslararası markalar tarafından tercih edilen, başarılı ve istikrarlı bir şirket durumunda. Krizlere rağmen karlılığını sürdürülebilir hale getirmiş, neredeyse borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıkıyor. Ancak, sadece tekstille sınırlı kalmayacak. Bilici Yatırım, grubun farklı sektörlere açılma, yeni alanlarda fırsatları değerlendirmede kilit role sahip, katalizör şirketi olacak. Yeni alanlara taşıyacak şirket, grubun amiral gemisi olacak. Yeni sektörlerdeki yatırımlar Bilici Yatırım üzerinden gerçekleştirilecek. "

-HALKA ARZLA OTEL YATIRIMI-

Bilici, turizm ve enerji öncelikle olmak üzere, yeni sektörlerdeki fırsatları yakından izlediklerini, açılımın ilk adımının 20-30 milyon liraya mal olması beklenen Adana Oteli projesi olacağını ifade eden Bilici, şöyle devam etti:

"Turizm sektörüne yönelik ilk projemiz hazır durumda. 2007 yılında satın alarak aktifimize kattığımız, Adana'nın en merkezi noktasında, 5 yıldızlı yeni bir otel kazandırmaya yönelik projemiz var. 3 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek, 203 odasıyla Adana'nın en büyük otellerinden birisi olacak projenin temelini, önümüzdeki aylarda törenle atmayı ve en geç 16 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. İhale sürecine giriyoruz. Bu projede Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (TSKB GYO) ortağımız olacak. Bilici Yatırım ve TSKB GYO, bu projede yüzde 50 oranında eşit ortaklığa sahipler. Bu ortaklığın, her iki kuruma olduğu kadar Adana'mıza da değer katacağına inanıyoruz. "

İnşaat ve Enerji Grup Başkanı Tamer Bilici, iplik büküm ve kumaş boya apre şirketlerini 2010 yılında birleştirerek, Bilici Yatırımı oluşturduklarını, geçen yıl net karın 3, 8 milyon TL olduğunu vurguladı.

Bilici, ürünlerini ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 20 ülkesine, 200'e yakın şirkete ihraç edildiğini, uluslararası boyuttaki çok sayıda firmanın taleplerini karşıladıklarını anlattı.

Grubun entegre yapıya sahip bulunduğunu, üretim ve satışta kar odaklı yönetim anlayışının hakim olduğunu belirten Bilici, "Aile üyeleri profesyonel kadro ve diğer ortaklarla birlikte tam zamanlı mesai vermektedir. Aile ve profesyonel yönetim bilişimi grubun önemli unsurlarından biridir" dedi.

-HALKA ARZ BİLGİLERİ-

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ise halka arzla ilgili bilgileri vererek, yurt içi bireysel yatırımcılar için başvuru üst limitinin 100 bin adet, kurumsal yatırımcılar için sayının 150 bin olacağını vurguladı.

Bakırhan, halk arz fiyatının 2, 70 TL, halk arz büyüklüğünün ise 26 milyon 802 bin TL, halka arz sonrası piyasa değerinin 81 milyon TL olacağını söyledi.

Halka arzla ilgili geri alım garantisi sunulduğunu vurgulayan Bakırhan, şöyle konuştu:

"Halka arzda, geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak üzere bazı sınırlandırmalar ile uzun vadeli yatırımı özendirici teşvikler düşünüldü. Bu doğrultuda, 'Yükselen Oranlı Geri Alım Garantisi' uygulanacak. Bundan sadece arza katılan bireysel yatırımcılar yararlanabilecek.

8 milyon TL kaynak ile 4 ay sonunda geri alım garantisi sunuluyor. Eğer halka arzla hisse alanlar 3-4 ay sonunda hisse değeri her hangi bir nedenle düşerse, aldığı orandan şirket ortaklarına geri satabilecek. Kısa dönemli alım satımları önlemek, uzun vadeli yatırımcıları zora sokmamak için halka arzdan alınan payların 4 ay boyunca hesaplarda tutulması halinde hak kazanılacaktır. Ayrıca, 2 milyon TL kaynak ile 1 yıl süreyle likidite sağlayıcı işlemler sunulacak. "

Bakırhan, talep toplayarak satış yapılacağını, konsorsiyum oluşturduğunu, 27-28 kurumla koordinasyon içinde olduklarını belirtti.

Tekstil Grup Başkanı Mehmet Çiftçi de tekstil sektörünün borsada kötü bir imajının olduğu yönündeki soru üzerine, şunları kaydetti:

"Üzülerek söylemek istiyorum, maalesef tekstilin İMKB'de çok popüler yanı yok, bugüne kadar halka açılan şirketler zaman içinde başarılı olamadı.

Sektör ve piyasayı çok iyi biliyoruz, kriz dönemlerinde bile karlılığımızı koruyabiliyor ve iyi dönemlerde de karlılığımızı sektör ortalamasının 3-3, 5 katına çıkarttığımızı bilançolarımızda belirttik. Gerek yönetimimiz, gerek pazar bilgimiz, gerekse tecrübemiz bizi bu konuda hiç yanıltmayacağına inanıyorum. "

Çiftçi, ihracatta hedeflerinin Uzakdoğu, Çin ve Hindistan olmadığını belirtti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilici Yatırım Halka Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement