Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Gençlerin Yolunu Aydınlatıyor - Son Dakika
Güncel

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Gençlerin Yolunu Aydınlatıyor

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 30 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde Adıyaman ve Şanlıurfa'da üniversite öğrencileriyle buluşuyor.

25.09.2013 08:58  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında 1.740 gencin "Kariyerimin Kontrolü Bende" demelerine yardımcı olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 30 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde Adıyaman ve Şanlıurfa'da üniversite öğrencileriyle buluşuyor

BİLİM İLAÇ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ, ADIYAMAN VE ŞANLIURFALI GENÇLERİN KARİYER YOLUNU AYDINLATIYOR!

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu (BİTG) tarafından altı yıldır aralıksız yürütülen "Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresi, 30 Eylül – 5 Ekim tarihlerinde Adıyaman ve Harran Üniversiteleri'nde gençlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar 4000'e yakın üniversite öğrencisine kişisel gelişim ve iş yaşamına hazırlık eğitimleri, 43 öğrenciye ise Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde staj imkanı yaratan BİTG; bu yıl da tüm sektörlerde üst düzey yöneticilere eğitim veren profesyonel eğitmenleri gönüllü olarak gençlerle buluşturuyor. Program kapsamında ünlü aktör Ediz Hun ve başarılı radyo ve TV programcıları Cenk & Erdem de kariyer hikayelerini gençlerle paylaşacak.

Bilim İlaç'ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, tecrübesini, entelektüel sermayesini; "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların kurduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu'nun 6 yıldır kesintisiz sürdürdüğü "Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresi yine dopdolu bir programla gençlerle buluşuyor.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan ve mezun olmaya hazırlanan öğrencilere ihtiyaç duydukları kariyer ve gelişim fırsatını sunmayı amaçlayan "Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresi bu yıl 30 Eylül - 3 Ekim tarihlerinde Adıyaman Üniversitesi'nde, 2-5 Ekim tarihlerinde ise paralel olarak Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Gençlerin ücretsiz olarak katılabildiği, 40'a yakın eğitmenin 1 hafta süresince eğitim vereceği kongre kapsamında; Türkiye'nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel eğitmenleri, gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek için gönüllü olarak eğitimler verecek. Başvurular www.kkb.biletino.com adresinden online olarak yapılacabilecek.

Bugüne kadar 4000'e yakın genç eğitim aldı, 43 genç Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde staj yaptı...

Sadece öğrenciler değil, öğretim görevlileri de eğitim alacak...

2012 yılında Fırat Üniversitesinde 4 gün boyunca 1.740 genci kariyer yolculuklarına hazırlayan projede bu yıl gençlere; "Etkili Sunum Teknikleri", "Takım Çalışması", "Özgeçmiş Oluşturma ve Mülakatta Başarı", "Kariyer Planlama", "Bireysel İmaj", "Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama", "Girişimcilik" gibi pekçok farklı konuda eğitimler verilirken öğretim görevlilerine özel oturumlar da düzenlenecek.

Kongrenin ardından Özel Sektör Gönüllüler Derneği Üyesi 70'e yakın şirketin açacağı kontenjanlardan faydalanacak öğrenciler, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde özel bir staj fırsatı yakalayarak öğrendiklerini hayata geçirebilecekler.

Eğitimde fırsat eşitsizliğine son

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu'nun düzenlediği, 31 farklı eğitim ve 56 oturum ile Türkiye'deki en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi, hem özel sektör hem kamunun odağında yer alan, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki "eğitimde fırsat eşitsizliği" sorununa eğiliyor. Özellikle Anadolu'da faaliyet gösteren üniversitelerdeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmayı, rol model yaratabilmeyi, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmayı ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamayı hedefleyen proje, genç işsizliğinin %17'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa da dolaylı da olsa çözüm sunuyor.

Ana sponsorluğunu Bilim İlaç'ın yaptığı "Kariyerimin Kontrolü Bende" kişisel gelişim kongresi tamamen gönüllülük ilkesiyle hayata geçiyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nden oluşan koordinasyon ekibi, tüm profesyonel eğitmenler, görev alan öğretim görevlileri ve üniversite yetkilileri, asistan öğrenciler ve lojistik destek sağlayan tüm şirketler kendi yetkinlik alanlarında projeye gönüllü olarak destek veriyor.

Geçtiğimiz 5 yılda kartopu etkisi ile eğitim alanlar büyüyor

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009'da Erzurum Atatürk ve 2010'da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300'er öğrencinin katıldığı bir etkinlik iken; 2011 yılında daha da geliştirilerek Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 4 günlük ve 1.600 öğrencinin katıldığı, 2012 yılında ise Elazığ Fırat Üniversitesi'nde 1740 öğrencinin faydalandığı bir kongreye dönüştürüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Gençlerin Yolunu Aydınlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement