Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni iddia: 7 yıl önce Çin'deki bir madende ortaya çıktı - Son Dakika
Dünya

Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni iddia: 7 yıl önce Çin'deki bir madende ortaya çıktı

İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times, koronavirüs salgınının 7 yıl önce Çin'deki bir bakır madeninde ortaya çıkmış olabileceğini ve mutasyona uğrayarak pandemiyi başlatmış olabileceğini öne sürdü.

05.07.2020 18:52  Güncelleme: 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dün genelinde 534 bini aşkın insan hayatını kaybetti, 12 milyona yakın insan ise ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, İngiltere'den ilginç bir iddia ortaya atıldı. The Sunday Times gazetesi, koronavirüsün 7 yıl önce Çin'de kullanılmayan bir madende keşfedildiğini öne sürdü.

BİLİM İNSANLARI SESSİZ KALDI

Gazete, bilim insanlarının koronavirüsünü uzun süredir kullanılmayan bir madende keşfettiğini ve elde edilen bulguların da Vuhan'daki bir laboratuvara gönderildiğini yazdı. Çinli yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmadığını vurgulayan gazete, "Yapılan incelemeler koronavirüsünün 7 yıl önce yarasa ve sıçanların olduğu bir madende keşfedildiğini gösteriyor. Bilim insanları bunu bulduktan sonra uzun süre sessiz kaldı" yorumunu yaptı.

Bilim insanlarından koronavirüsle ilgili yeni iddia: 7 yıl önce mutasyona uğrayarak pandemiyi başlatmış olabilir

6 KİŞİ HASTALANMIŞ

Koronavirüs numunelerinin Çin'in güneybatısındaki bir bakır madeninde bulunduğu belirtilirken, "2012'de madende çalışan 6 adam yüksek ateş, öksürük ve zatürre semptomlarıyla çıktı. Bunlardan ne yazık ki ikisi yaşamını yitirdi. Bunlardan dördünde koronavirüs antikoru tespit edilirken yaşamını yitirenlere test yapılamadı" ifadesi kullanıldı.

O DÖNEMDE SARS KADAR YAYGIN DEĞİLDİ

Vuhan'daki enstitünün dünyadaki en büyük laboratuvarlardan biri olduğu belirtilirken Sunday Times, Çin'in farklı bölgelerinden yüzlerce corona virüsü numunesinin toplanıp buraya getirildiğini yazdı. Vuhan Enstitüsü, bu araştırmaların askıya alındığını çünkü o dönemde bu hastalığın SARS kadar yaygın olmadığını açıkladı.

Bilim insanlarından koronavirüsle ilgili yeni iddia: 7 yıl önce mutasyona uğrayarak pandemiyi başlatmış olabilir

TARTIŞMAYI TRUMP BAŞLATMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aylarda koronavirüs ile ilgili bilgi sakladıkları ve virüsün yayılmasına sebep oldukları için Çin'i suçlamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, Çin'e bir bilim ekibi göndermeye karar vermişti.

Trump'ın ABD'si ile Çin karşı karşıya gelmiş ve Dünya Sağlık Örgütü üzerinden çok sert atışma yaşanmıştı.

Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni iddia: 7 yıl önce Çin\'deki bir madende ortaya çıktı

Son Dakika Dünya Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni iddia: 7 yıl önce Çin'deki bir madende ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement