Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu Selahattin Demirtaş'ın abisinin dağda olduğunu biliyor muyuz? Peki, ne oldu da Selahattin Demirtaş bir anda barış güvercini oldu.

02.06.2015 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu Selahattin Demirtaş'ın abisinin dağda olduğunu biliyor muyuz? Peki, ne oldu da Selahattin Demirtaş bir anda barış güvercini oldu. Televizyon ekranlarında bağlama çalarak sempati toplayan, bir anda pop stara dönüştü. Acaba bu işte bir tuhaflık yok mu? Bu insan bu ülkenin medeniyet değerlerini savunmuş olsaydı kesinlikle pop star olmazdı. Birilerinin Selocan'ı haline gelmezdi" dedi.

Partisinin Kartepe İlçesinde düzenlediği açık hava toplantısında konuşan Işık, Türkiye'nin 7 Haziran seçiminden sonra emin adımlarla yoluna devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Mısır'da sokak hareketleriyle hükümeti düşürdüklerini, Ukrayna'yı sokak hareketleriyle böldüklerini belirten Işık, aynı hedefi gezi eylemleriyle Türkiye'de başarmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ama, Allah'a hamdolsun milletimizin feraseti, basireti bu oyunu bozdu. Tam Türkiye yoluna devam ediyor derken, bir paralel ihanetle karşı karşıya kaldık.  17-25 Aralık darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı Türkiye. Adeta ülke, içindeki maşalar eliyle teslim alınmak istendi.  Hamdolsun o tezgahta bozuldu. O tezgah bozulduktan sonra Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor derken, bir anda Kobani eylemleri bahane edilerek sokaklar ateşe verildi."

-"Demirtaş, bu ülkenin medeniyet değerlerini savunmuş olsaydı, pop star olmazdı"-

Sokağa çıkın diyenin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olduğunu ileri süren Bakan Işık, sokakta elliden fazla insanın öldüğünü, kurban eti dağıtan genç Yasin gibi insanların hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu Selahattin Demirtaş'ın abisinin dağda olduğunu biliyor muyuz? Peki ne oldu da bir anda Selahattin Demirtaş bir anda barış güvercini oldu. Televizyon ekranlarında bağlama çalarak sempati toplayan, bir anda pop stara dönüştü. Acaba bu işte bir tuhaflık yok mu? Bu insan, bu ülkenin medeniyet değerlerini savunmuş olsaydı, kesinlikle pop star olmazdı. Birilerinin Selocan'ı haline gelmezdi. Eğer, eşcinsellerin hakkını savunmayıp da milletin değerlerini savunsaydı, Selahattin Demirtaş, Selocan olmazdı. Eğer Diyanetle uğraşmasaydı Selocan olmazdı. Eğer Kabe, Kudüs, Taksim benzetmesi yapmasaydı, onların Selocan'ı olmaz. Bir takım güç merkezlerinin Selocan'ı olan milletin Selocan'ı olmaz. Lütfen bu oyunu görün. Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenlere 7 Haziran'da gereken dersi verin."

-"Koalisyon olursa, 12,5 senede biriktirdiğimiz ülkenin bütün birikimi heba olur"-

Birilerinin hedefinin HDP'nin barajı aşması olduğunu vurgulayan Işık,  "Şimdi utanmadan, sıkılmadan 'her evden CHP'ye oy verenlerin bir tanesi HDP'ye oy versin' diyorlar. Niye? Barajı aşması zor, pabuç pahalı. Peki bu HDP barajı aşacakta ne olacak. Eğer çözüm süreciyse, iktidar zayıflarsa çözüm süreci başarıya ulaşabilir mi? Ulaşamaz. Peki amaçla bunlar bu hareketi yapıyorlar. AK Parti'yi iktidardan düşürmek. Eğer HDP yüzde 10 barajını aşarsa bir ihtimal Türkiye'de koalisyon olur diye bakıyorlar" diye konuştu.

Herkesin eline vicdanına koyarak düşünmesini isteyen Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Bu ülkede, Allah korusun AK Parti'nin dışında bir koalisyon formülü nedir? CHP, MHP, HDP koalisyonu. Peki, bu koalisyonun bu ülkeye bir faydası katkısı olur mu? Allah muhafaza, 12,5 senede biriktirdiğimiz ülkenin bütün birikimi heba olur. Genç çocuklarımızın geleceğine yazık etmiş oluruz. Bu proje için bunlar gece gündüz çalışıyor mu? Peki bunlardan biz daha fazla çalışmak zorunda değil miyiz. Biz geçtiğimiz dönemde CHP'ye, MHP'ye oy vermiş Saadet'e oy vermiş, BBP'ye oy vermiş  hatta HDP'ye oy vermiş olanlara bu anlatmamız lazım. Bu Selocan projesini milletimize iyi anlatmamız lazım."

Türkiye'nin, 7 Haziran seçiminden sonra yoluna emin adımlarla devam etmesi gerektiğini anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  "Biz yerli üretim dedikçe, yerli tüfek, yerli tank yerli top yerli füze dedikçe birileri hopluyor. Biz yerli araba, yerli uçak, yerli nükleer santralleri, yerli enerji dedikçe birileri hopluyor. Gelin 7 Haziran'da siz çok daha güçlü AK Parti deyin, onları hop hop hoplatın" dedi.

Bakan Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve parti yöneticileriyle birlikte, eski CHP'li Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez ile çeşitli partilerden AK Parti'ye katılanlara rozet taktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement