"Bilimin Işığında Evrim" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Bilimin Işığında Evrim" Konferansı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Adem Tatlı, Evrim Teorisinin deneysel bilime değil, ateizmi ilke edinen materyalist felsefeye dayandığını bildirdi.

10.12.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı, Evrim Teorisinin deneysel bilime değil, ateizmi ilke edinen materyalist felsefeye dayandığını bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Tatlı, Fen Edebiyat Fakültesi'nde verdiği "Bilimin Işığında Evrim" konulu konferansta, Evrim Teorisinin bilimsel platformdan çıkarılarak "uluhiyet" fikrini yıkmaya ve inkar etmeye, kainattaki tek etkili gücün tesadüf, şuursuz nedenler ve tabiat olduğunu kanıtlamaya çalışan kasıtlı ve art niyetli davranışlara alet edildiğini belirtti.

Özellikle insanın kökeni konusunda dini kaynakların detaylı bilgiler vermesi, Evrim Teorisinin de insanın evveliyatını maymun veya daha aşağı yapılı bir hayvana bağlamasının eleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Tatlı, şunları kaydetti:

"Bu doktrin, insanın tesadüf eseri ortaya çıktığını savunur. Evrim Teorisi deneysel bilime değil, ateizmi ilke edinen materyalist felsefeye dayanmaktadır. Kainatta atomdan galaksilere kadar hiçbir şey sabit değildir, hareket halindedir. Canlılar, bitkiler, hayvanlar da her an değişir ve farklılaşır. İnsan yaklaşık 100 trilyon hücreden meydana gelmiştir. Her bir hücrede bir saniyede 3 bin değişik reaksiyon vardır. Bütün bunlar sonsuz bir ilim, irade, kuvvet ve kudretin eseriyle büyüme, gelişme, farklılaşma kanunları çerçevesinde devam ediyor. Hiç bunlar tesadüfen olur mu- Tesadüfen çorba bile olmuyor."

Prof. Dr. Tatlı, Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de, "Düşünmüyor musunuz, aklınızı kullanmıyor musunuz- Düşünesiniz diye size ayetleri açıkladık" diyerek insanları akıllı düşünmeye teşvik ettiğini, bilinmeyen bir şeyin araştırılıp öğrenilmesini istediğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Tatlı'ya, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Erdoğan tarafından üzerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabak hediye edildi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bilimin Işığında Evrim' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement