Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo - Son Dakika
Teknoloji

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Gün içerisinde zihinsel yorgunluk çeken insanların sayısı bir hayli fazla. Bu yorgunluktan kurtulmak için zihin geliştirici teknikler bulunuyor. Biz de sizler için beyninizi güçlendirmeye katkı sağlayacak 5 tekniği ve tüyoyu derledik.

06.07.2019 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ruh Sağlığı Vakfı, kısa süre önce stres araştırması için Birleşik Krallık'ta bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 74'ünün kendilerini "bunalmış ya da sorunlarla baş edemeyen" kişiler olarak tanımladılar. Yani stress, beyin etkinliğini psikolojik olarak düşürüyor.

Beyin gücünü arttırmak için, yüksek kaliteli bir uyku uyumak, düzenli egzersiz yapmak gibi herkesin bildiği şeyler var. Ancak, zihninizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için bazı ekstra güçlendirici etkenler var. Sizler için 5 adet beyin güçlendirici tekniği derledik.

1. "Nootropik" vitamin içeren besinler tüketmek:

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

"Nootropik" kelimesi sizin için yabancı bir kelime olabilir, ancak sporcular tarafından iyi bilinen bir tanım. Nootropikler, zihinsel performansı ve beyin sağlığını arttırabilen, özellikle odak, hafıza, irade, ruh hali, yaratıcılık ve verimlilik gibi yönetici işlevleri olan bir maddedir. Nadir bulunan bitki özlerinden elde edilen bu vitaminler beyin gücünü arttırıcı işlevleri sebebiyle çokça tercih ediliyor.

2. Gerçekten dalga geçmiyoruz: Sihirbazlık numaraları öğrenmek

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Evet, sihirbazlık öğrenmek beyni geliştiriyor. Sihirbazlığın beyinde çok fazla pozitif anlamda değişikliğe yol açtığı bilim insanları tarafından kanıtlandı. Nature tarafından yayımlanan bir araştırma, sihirbazlığın karmaşık görsellerin beyinde işlenmesi ve depolanmasını arttırdığını ortaya koydu.

3. Sosyal bir insan olmak:

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Yabancılarla etkileşim beyin için oldukça önemli olgulardan birisi. Farklı insanlarla bir araya gelmek ve farklı iletişim tarzları geliştirmek, beynimizin gelişimi açısından önemli bir unsur. Yoğun geçen bir arkadaş toplantısının ardından eve geldiğinizde, kendinizi zihinsel olarak çok yorgun hissedersiniz. Ama merak etmeyin, araştırmacılar bu yorgunluğu beynin kendini geliştirmek için çaba sarf etmesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Eğer sizde beyninizi geliştirmek istiyorsanız, çevrenizi genişletip farklı insanlarla iletişime geçebilirsiniz.

4. Gün içerisinde kestirmek

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Eğer gün içerisinde yoğun bir çalışma programınız varsa ve bu çalışma programından sonra ders, yabancı dil eğitimi gibi zorunlulularınız varsa zorlanacaksınız. Zorlu işlerden sonra beyninizi 100 dakikalık kısa uykularla dinlendirmek, beyninizin güçlenmesine yardımcı olur. Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çalışma yapmadan önce kısa bir uykuyla kestiren öğrenciler, uyumayan öğrencilere göre yüzde 20 daha yüksek puan aldılar.

Uykunun faydasını anlayan Google ve Mercedes Benz gibi şirketler, çalışanlarına şekerleme odaları kuruyorlar.

5. Evet bir efsane ama doğru: Çalışırken müzik dinlemek

Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo

Kütüphanede kulaklıkla ders çalışan insanları gördüğümüzde,dikkatlerinin dağılacağını ve verimli bir çalışma yapamayacaklarını düşünürüz. Ancak durum bunun tam tersi olabilir. Bazı araştırmalar, müzik dinleme ile ezberleme, matematik becerilerinin gelişmesi gibi konuların arasında korelasyon (ilişki) olduğunu ortaya çıkardı.

Nootropik beslenmeden, sosyal bir insan olmaya, şekerlemeden, çalışırken müzik dinlemeye beyin geliştiren 5 tekniğe sizler için değindik. Eğer sizde beyninizi yorgun hissediyor ve onu güçlendirmek istiyorsanız listemizde yer alan teknikleri deneyebilirsiniz. Bir sonraki listede görüşmek üzere.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Bilimsel Olarak Kanıtlanan Beyninizi Güçlendirecek 5 Tüyo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.


Advertisement