Bilinçli Personel Sağlıklı Toplum - Son Dakika
Güncel

Bilinçli Personel Sağlıklı Toplum

Bilinçli Personel Sağlıklı Toplum

HBB personellerinin gerek mesleki gerek kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla sürdürdüğü eğitim seminerlerine devam ediyor.

05.01.2018 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen seminerlerin son durağı İskenderun oldu. Arsuz, Belen, İskenderun ve Payas'ta görevli Büyükşehir personellerine verilen "Sağlık Eğitim Semineri" HBB İskenderun hizmet binasının konferans salonunda gerçekleşti.

4-9 Ocak Verem Haftası münasebetiyle düzenlenen seminer, alanında uzman hemşireler tarafından verildi. Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde hastalığın teşhisi, tanısı, belirtisi, korunma yolları ve tedavisi hakkında detaylı bilgi verildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hemşire Serpil Aksakal, hastalığın solunum yoluyla bulaştığına dikkat çekerek "Özellikle Suriye'de yaşanan savaş sonrasın artan göç, bireylerin evlerde kalabalık bir yaşam sürmelerine neden olmaktadır. Buna sağlıksız beslenme de eklenince hastalığın çoğalma ve yayılma oranı yükselmektedir." dedi.
Türkiye'nin bu hastalığı yenmiş bir ülke olduğunu da belirten Aksakal şu bilgileri verdi: "Suriye'nin sınır komşusu olmamız ve fazla göç almamız nedeniyle bu hastalığın yeniden toplumda görülme risk oranı artmıştır. Bu hastalığın tanı, korunma yolları ve tedavisi dispanserlerde ücretsiz olarak yapılmaktadır. En iyi korunma yollarından biri çocuklar için aşı, yetişkinler için ise iyi beslenme ve kesintisiz ilaç tedavisidir." diyerek hastalığa karşı alınacak tedbirleri de personellerle paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilinçli Personel Sağlıklı Toplum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement