Bilişim sektöründen "ihracat odaklı teşvik stratejisi" çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Bilişim sektöründen "ihracat odaklı teşvik stratejisi" çağrısı

Bilişim sektöründen "ihracat odaklı teşvik stratejisi" çağrısı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, yerli ve milli yazılım üretiminin desteklenmesini merkeze alan ihracat odaklı bir teşvik stratejisi çizilmesi ve yasal çerçevenin belirsizliklere yer vermeyecek şekilde oluşturulması gibi konularda sonuç alınması gerektiğini belirterek,...

03.12.2019 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, yerli ve milli yazılım üretiminin desteklenmesini merkeze alan ihracat odaklı bir teşvik stratejisi çizilmesi ve yasal çerçevenin belirsizliklere yer vermeyecek şekilde oluşturulması gibi konularda sonuç alınması gerektiğini belirterek, "Bu noktada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın son strateji belgesinin (2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi), bizlerin paylaştığı öngörüler ve iletişimimizin de belirgin bir pay taşıdığı önemli bir adım olduğuna inanıyorum." dedi.

TBD ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) tarafından, Bilkent Cyberpark'ta, "Teknokentlerde Yer Alan Bilişim Teknolojileri Şirketlerinin Küreselleşmesi İçin Kritik Unsurlar" başlıklı toplantı düzenlendi.

TBD Başkanı Rahmi Aktepe, buradaki konuşmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin önemine işaret etti.

Söz konusu belgenin "kapsamlı bir milli hamle belgesi" niteliği taşıdığını ve dağınık stratejileri bir araya toplamayı amaçladığını dile getiren Aktepe, "Bundan sonraki adımda önemli olan, bu strateji belgesini bir belge olmaktan çıkarıp, yaşayan bir organizma gibi çalıştığını görmektir." diye konuştu.

Aktepe, yerli bilişim ve yazılım sektörünün dünya ihracatından aldığı payın artırılabilmesi için ulusal seviyede düzenlemelerin yapılması, yetkinliğin artırılması ve kapasitenin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yerli ve milli yazılım üretiminin desteklenmesini merkeze alan ihracat odaklı bir teşvik stratejisi çizilmesi ve yasal çerçevenin belirsizliklere yer vermeyecek şekilde oluşturulması gibi konularda sonuç alınmasının önemine dikkati çeken Aktepe, "Bu noktada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın son strateji belgesinin, bizlerin paylaştığı öngörüler ve iletişimimizin de belirgin bir pay taşıdığı önemli bir adım olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

"Birlikten kuvvet oluşturacağız"

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Başkanı ve Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin de teknopark ve teknokentlerde faaliyet gösteren bilişim şirketlerine küreselleşmeye giden yolda destek vermeyi ve yol göstermeyi amaçladıklarını belirtti.

İnaltekin, Türkiye'deki kuruluşların tek başlarına iyi çalışmalarına karşın bir araya gelme konusunda eksik kaldıklarını kaydederek, "Bu anlamda öncü iki derneğin böyle bir ortak çalışmaya imza atıyor olması kritik önem taşıyor. Birlikten kuvveti bu şekilde oluşturacağız. Buradan çıkacak sonuçları, tüm bu ekosistemle hızlı bir şekilde paylaşarak değer oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bilişim sektöründen 'ihracat odaklı teşvik stratejisi' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement