Bilkent Gençlik Akademisi Programı Çoşku İçerisinde Tamamlandı  - Son Dakika
Güncel

Bilkent Gençlik Akademisi Programı Çoşku İçerisinde Tamamlandı

Bilkent Gençlik Akademisi Programı Çoşku İçerisinde Tamamlandı 

Bilkent Üniversitesi'nin 15 – 17 yaş gençler için düzenlediği, bir haftalık Gençlik Akademisi Programı'nın kapanışı; "Mezuniyet Serifika Töreni" ile sona erdi.

03.07.2018 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törende öğrencilere Sertifikalarını Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.dr Abdullah Atalar verdi. Tören ailelerin yoğun katılımı ile çoşku içerisinde gerçekleşti.

23 – 30 Haziran tarihleri arasında Türkiyenin her tarafından 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Gençlik Akademisi Programının amacı gençler arasında meslek bilincini oluşturmaktı.

Gençlerin bu program sürecinde birbirinden ilginç aktivitelere katılarak Müzikten Turizme, Mühendislikten Hukuka, Felsefeden İşletmeye, Mütercim Tercümalığa kadar çok geniş bir yelpazede 33 meslekle tanıştılar; Psikoloji konularını içeren "Beyin ve Görsel Yanılsamalar Fuarı", Siyaset Bilimi konularını içeren "Üst Akıl Ben Olsam", "Canlı Heyecanlı Arkeoloji", "Hayat ve Hukuk", Felsefe konularına yönelik "Düşünce Deneyleri ve Bilincin Doğası",Fizik alanı için "Işıkla Ölçüm Yapmak", Endüstri Mühendisliği için "Kaçınılmazı Yönetebilmek", Turizm ve Otelcilik alanında "Makarna Ziyafeti", Güzel Sanatlar için "Mozaik Çalışması", Makina Mühendisliği için "Sürücüsüz Minyatür Arabalar ile Trafikte Yol Alma", Müzik alanında "Orkestranın İçinden" bu derslerden sadece bazısı.

Öğrenciler mesleki çalışmalarınyanısıra yoğun olarak spor aktivitelerine ve kültürel etkinliklere katıldılar.

Program Koordinatörü Hale Öklü ; bu yıl 7. sinidüzenledikleri programa yoğun ilgi olduğunu ama ancak 100 öğrencilik katılımın kabul edilebildiğini, bu yaşda meslek bilincinin oluşturulmasının ileride öğrencilerin tercih yaparken çok önemli olduğunu, bu programda çocukların hem eğlendiklerini hem de meslekleri öğrendiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilkent Gençlik Akademisi Programı Çoşku İçerisinde Tamamlandı  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement