Bin 500 Arap Yatırımcı Türk Firmalarıyla Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Bin 500 Arap Yatırımcı Türk Firmalarıyla Buluştu

Bin 500 Arap yatırımcı Türk firmalarıyla buluştu Bin 500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da Arap yatırımcılar Türk firmalarıyla buluştuİSTANBUL - Arap yatırımcıları, Türkiye'deki konut üreticileriyle buluşturan 2 fuarda inşaat malzemeleri ve teknolojileri gibi ürünler bin 500 Arap...

20.11.2018 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bin 500 Arap yatırımcı Türk firmalarıyla buluştu

Bin 500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da

Arap yatırımcılar Türk firmalarıyla buluştu

İSTANBUL - Arap yatırımcıları, Türkiye'deki konut üreticileriyle buluşturan 2 fuarda inşaat malzemeleri ve teknolojileri gibi ürünler bin 500 Arap iş adamına tanıtılıyor. Fuarların açılışını ise TÜRAP Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar ile iş adamları birlikte yaptı.

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği(TÜRAP)'nin düzenlediği bin 500 Arap yatırımcının katılımıyla gerçekleştirilen 5'inci Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı ile 2'inci Türk Arap Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı başladı. Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirilen fuarların açılışına Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altınbaş, Cezayir Ankara Büyükelçisi Lahssan Boufares ile Arap yatırımcılar ile çok sayıda Türk firması katıldı. Açılışta Türk Arap birlikteliğinin önemi belirtilirken fuarla yeni işbirliklerinin oluşturulacağına da dikkat çekildi. Ardından konuşmacılar plaket takdim edildi. Fuarda Türk firmalar açtıkları stantlarla, yapı inşaat malzemeleri ve teknolojilerine yönelik birçok ürünü sergiliyor. 22 Kasım'a kadar sürecek olan fuarlarda geliştirdiklerini sistemleri iş adamlarına tanıtacak olan firmalar Türk-Arap ortaklıkları için çalışmalar gerçekleştirecek.

"Yatırım yapsınlar bunu teşvik ediyoruz"

Türk markalarının ve ürünlerinin çeşitli etkinliklerle Araplara tanıtıldığını ve yeni işbirlikleri için tanıtımın çok önemli olduğunu dile getiren Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar, "Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği iş adamları hep beraber bir çalışma, sanayi, yatırım yapsınlar bunu teşvik ediyoruz. Türkiye için çok büyük bir Arap toplumunu buraya getiriyoruz. Arap toplumu hakikaten Türkiye'yi çok sever ve işbirliği yapmaya talip. Onun için biz burada onları en güzel şekilde misafir edeceğiz" ifadelerini kullandı.

" Karşılıklı yatırım ilişkilerimizde önemli sonuçları olacağını düşünüyorum"

Etkinliğin Arap yatırımcılarla ve Türk firmalarının yeni işbirliklerine imza atmasında büyük önem taşıdığını belirterek çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyleyen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "Bin 500'den fazla Arap ülkelerinden yatırımcı ve alıcı Türkiye'den 200'den fazla şirketin burada buluşması sağlandı. Bu 2 günlük etkinliğin ticaretimizde karşılıklı yatırım ilişkilerimizde önemli sonuçları olacağını düşünüyorum. Ülkelerimizin ve insanlarımızın refahı arttırmaya bu 2 günde biraz daha katkı sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bin 500 Arap Yatırımcı Türk Firmalarıyla Buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bin 500 Arap Yatırımcı Türk Firmalarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement