"Bin Nefes Erciş Türküleri"nin klibi tanıtıldı - - Son Dakika
Güncel

"Bin Nefes Erciş Türküleri"nin klibi tanıtıldı -

Erciş'te çekimleri tamamlanan "Bin Nefes Erciş Türküleri" adlı klibin tanıtımı yapıldı.

03.01.2014 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş'te çekimleri tamamlanan "Bin Nefes Erciş Türküleri" adlı klibin tanıtımı yapıldı.

Erciş Kaymakamlığının Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programda, müzik öğretmeni Cahit Engin yönetiminde çekimi tamamlanan klibin tanıtımı için program düzenlendi.

Programda konuşan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş'in tarihi, doğa güzellikleriyle ve kültürel değerlere sahip olduğunu bildirerek, bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi M. Murat Oto, Erciş'in özel bir kültür bölgesi olduğunu söyledi.

Türkiye'de olduğu gibi Erciş'te de bazı kültür hazinelerine yeterince sahip çıkılmadığını ifade eden Oto, şöyle konuştu:

"Erciş'in yetiştirdiği değerler bundan ibaret değil. Sadece arşivlerde Erciş'e hizmet etmiş 60 kişinin ismi çıkıyor. Ercişli Emrah günümüze akan bir hazine. Son 50 ile 60 yılda TRT ve Kültür Bakanlığının 1910-1915 yıllarına ait arşivlerinden Ercişli insanların kayıtları çıkıyor. Bu insanlar yüzlerce yıldan gelen kültürü bu günlere taşıdı. Erciş kültürü özel bir kültür. Uzun havaları ve ezgileri de kattığımızda, yaptığım çalışmada Van'ın türkü repertuvarı 400'dür. Bu türkülerden 200'ü Erciş'e ait."

Müzik öğretmeni Cahit Engin ise senfonik bir renkle seçtikleri bazı Erciş türkülerini arkadaşları ve öğretmenlerle seslendirdiklerini belirtti.

Klipte ayrıca Erciş'in doğasını, gölünü, yeşilliğini, yazını, kışını ve türkülerini senfonik bir dile anlattıklarını bildiren Engin, "Çalışmamızın çekimleri Erciş'in yanı sıra Van ve İstanbul'da gerçekleşti. Asıl amacımız geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, kültürümüzün bu zengin özünü gelecek nesillere aktarmak" dedi.

Programa Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, YYÜ Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Bal, milli eğitim şube müdürleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

2- Müzik öğretmeni Cahit Engin konuşması

3- Erciş Kaymakamı Barboros Baran konuşması

4-Detay görüntüler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bin Nefes Erciş Türküleri'nin klibi tanıtıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement