Binali Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer'le İlgili Anısını İlk kez Anlattı - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer'le İlgili Anısını İlk kez Anlattı

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görevden alınmak istenen genel müdür yardımcısını veto etmesi üzerine kendisiyle görüştüğünü belirten TBMM Başkanı Binali Yıldırım, aralarında geçen ilginç diyaloğu anlattı.

21.10.2018 12:37  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan'da katıldığı "2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü" çalıştayında, "Özel Eğitim Kurumlarında verilen hizmetlerin geriye gitmesine asla müsaade etmeyiz" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da çeşitli açılış ve programlara katıldı. İlk olarak Özel Eğitim Kurumları Derneğinin düzenlediği "2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü" isimli çalıştayına katılan Yıldırım, yaptığı konuşmada, engelsiz bir Türkiye meydana getirmek için başlatılan çalışmaların insan kaynağını en verimli şekilde kullanılmasına fırsat vereceğini, engelsiz Türkiye'de bilgi ve yeteneğin çok daha öne çıkacağını ve insanların fiziki yeterlilikleriyle değil, beyinleri ile öne çıkacağını kaydetti.

AHMET NECDET SEZER'LE DİYALOĞUNU ANLATTI

Her hizmetin bir cezası olduğunu belirten Yıldırım, "Bir gün bir genel müdür yardımcısını görevden aldım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de, 'Görevden alınması uygun değildir' dedi. Tanıyor mu merak ettim. Randevu aldım gittim. 'Cumhurbaşkanım bu adamı tanıyor musunuz?' dedim. Yok dedi. 'Peki neden böyle bir tasarrufta bulundunuz' diye sordum. 'Dosyasına baktırdım hiçbir şeyi yok' dedi. 'Ben de onun için görevden aldım' dedim. Adam ömrü boyunca hiçbir sorumluluk almamış. Bu yüzden dosyası tertemiz" diye konuştu.

"HANIMLARA PARA VERİYORSUNUZ KİMSE YÜZÜMÜZE BAKMIYOR"

Yıldırım konuşmasında ayrıca Türkiye'nin sosyal devlet olma alanında son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğinin altını çizerek; "Türkiye'nin toplam sosyal destekleri 2002'de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor. Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var" dedi.

Özel Eğitim Kurumları'nın daha iyi şartlarda sürdürülebilir hizmet verebilmeleri için ihtiyaçları olduğunu belirten TBMM Başkanı Yıldırım, bu verilen hizmetin geriye gitmesine asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya Binali Yıldırım'ın yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalattin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel eğitim kurumu temsilcileri katıldı.

Daha sonra Erzincan Belediye Başkanlığınca düzenlenen Mahalleliler Buluşuyor programının finaline katılan Yıldırım, ardından Millet Kıraathanesi'nin açılışını yaptı.

Binali Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer\'le İlgili Anısını İlk kez Anlattı

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer'le İlgili Anısını İlk kez Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement