Binali Yıldırım, Doğanyol'da depremzedeleri ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım, Doğanyol'da depremzedeleri ziyaret etti

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

26.01.2020 19:18  Güncelleme: 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

Yıldırım, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ve diğer ilgililerle depremden etkilenen Gökçe Mahallesi'nde depremzedelerle buluştu.

Mahalleye kurulan bir çadırı ziyaret ederek depremzedelerle görüşen Yıldırım, burada hayatını kaybedenler için dua etti.

Ardından depremde hasar gören binaları inceleyen Yıldırım, taziye ziyaretleri de gerçekleştirdi. Hayatını kaybedenlerin ailelerine Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, yaralananlara ve ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, Elazığ'daki depremde hem Elazığ'da hem de Malatya'da ciddi anlamda hasarlar oluşturduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Binin üzerinde yaralı vatandaşımız oldu. Onların da tedavileri büyük oranda tamamlandı. Çok şükür yaralıların hayati tehlikesi yok. Öncelikle vefat eden bütün vatandaşlarımızın, yakınlarının, milletimizin başı sağ olsun. Depremin ilk anından itibaren hükümetimiz, hemen yarım saat içerisinde olaylara müdahale etti, gerekli birimler harekete geçti." dedi.

Yıldırım, aradan geçen 40 saatin içerisinde 45 kişinin enkaz altından sağ salim çıkarıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunu başarabilen çok az ülke vardır. Hamdolsun Türkiye'de bu başarılmıştır, çünkü bütün görevliler zaman mefhumunu dikkate almadan, zamanla yarışarak çalışmalardır. Telefonların sinyalini takip ederek, en ufak bir inilti sesini dahi takip ederek, oradan yığınlarca betonun altından o vatandaşlarımızı, o yavrularımızı, o kadınlarımızı çıkarmayı başarmışlardır. Allah onlardan razı olsun. Cumhurbaşkanımız dün buradaydı, o da gerekli talimatlarını verdi, hasta ziyaretlerini yaptı. Şu anda süratle hasar tespiti yapılıyor. Bir yandan yaralılar tedavi edilirken, bir yandan vefat edenler defnedilirken, hasar tespiti de devam ediliyor. Hem Elazığ'da hem burada. Giden mal geri gelir ama giden can geri gelmez. Bundan sonraki yapmamız gereken; Ev yaparken mutlaka bu işlere dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece devletin kontrolüne bırakmamak lazım, çünkü can bizim canımızdır. Biz evi niye yapıyoruz daha rahat ve konforlu yaşayalım diye. Kendimize ileride mezar olacak diye ev yapar mıyız?"

"Depremle yaşamayı öğreneceğiz"

Elazığ depreminin büyük bir felaket olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"6,8 şiddetindeki bir depreme rağmen can kaybının bu kadar az olması büyük bir başarıdır. 40'ın altında vefat eden var 45 sağ kurtulan var. Bunlar saatlerde sonra, 20 saat sonra çıkartılanlar var. Allah böylesine büyük bir felaket bu milete yaşatmasın. Ancak şunu bilmeliyiz ki bu toprakları, Anadolu toprakları hep fay hattı üzerinde kurulu. Depremler bizim hayatımızın bir parçası. Depremle yaşamayı öğreneceğiz. Bunu yaparken de süratle, aralıksız bu binalarımı, yapılarımızı gözden geçireceğiz ve gerekeni yapacağız."

"Şimdi yaraları sarma zamanıdır"

Binali Yıldırım, depremin ne olduğunu bilen birisi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Erzincanlıyım, babamdan, dedemden hep 1939 depremini çok dinledim. O zaman Erzincan'da evinde cenaze olmayan bir hane kalmamış. Bütün şehir yerle bir olmuş, yeri değiştirilmiş. Dolayısıyla acı, büyük acı. O acı orada kalmıyor. Yıllar boyu devam ediyor. Bütün insanların ruh halini olumsuz etkiliyor. Şimdi yaraları sarma zamanıdır. Süratle, herkes seferber olmuş durumda. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, sağlık, içişleri, çevre ve şehircilik ve aile bakanlığı gayret ediyor, çalışıyor, üstüne üstlük vatandaşlarımız İzmir'den, Muğla'dan, Erzurum'dan, Türkiye'nin her yerinden akın akın 'ben ne yapabilirim, ben nasıl destek olabilirim' bunun telaşı içerisinde buralara geliyor. Bu da bizim milletimizin güzelliğidir. Bizim milletimizin önemli bir özelliğidir. Zorda, darda, sıkıntılarda bir araya gelmek, dayanışma ve kardeşlik içerisinde olmak... Gün bir olma, beraber olma, kardeş olma günüdür. Bunu da en güzel şekilde gösterdi milletimiz."

Binali Yıldırım, Doğanyol\'da depremzedeleri ziyaret etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım, Doğanyol'da depremzedeleri ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin litre etil alkol, 11 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda etil alkol damıtma kazanı, doldurma makinası ve diğer malzemeler de ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı, diğerlerinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü
    12:58 Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Dikmece Mahallesi'nde bir bireysel konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda konteyner kullanılamaz hale geldi.

  • İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    12:57 İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    İklim değişikliğine bağlı mevsim değişiklikleri ile tarlalar ve bahçelerde bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bal üretiminde kayba yol açıyor. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Şükrü Gedik, Adana'da arıcılığın önemini vurgulayarak, iklim değişikliği ve tarım ilaçlarının bal üretimini azalttığını belirtti. Arıcılar, kuraklık ve tarım ilaçları nedeniyle bal üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı
    12:56 Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı

    Afyonkarahisar'da yapılan denetimde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43,50 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda hassas terazi, sentetik ecza maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi.

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.


Advertisement