Binali Yıldırım, Otogar Esnafıyla Sahurda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım, Otogar Esnafıyla Sahurda Buluştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Harem otogarındayız. Buranın misafiriyiz.

20.05.2019 05:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Harem otogarındayız. Buranın misafiriyiz. Ben İstanbul'da gözümü burada açtım. Burada otogar esnafının misafiriyiz. Şimdi buranın bir taşınma hikayesi var. Bu artık sürdürülebilir bir şey değil. Gelişen şartlar içinde bunu en kısa zamanda inşallah ele alıp gereği yapılacak. İster başkan olayım, ister olmayayım sözü de veriyorum. Olmazsak da yapılacak olsak da yapılacak." dedi.

Yıldırım, Harem Otogarı İşletmecileri, Acenteleri ve Esnafları Derneği tarafından otogarda düzenlenen sahur programında, otobüsçüler, taksiciler, minibüsçüler ve kamyoncuların temsilcileriyle bir araya geldi.

Temsilcilerle sohbet eden Yıldırım, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini sundu.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yük olanlar, bir de Türkiye'nin yükünü taşıyanlar olduğunu söyledi.

Temsilcilerin, Türkiye'nin yükünü taşıyan kişiler olduğunu ifade eden Yıldırım, "Millete yük olan değil, milletin yükünü taşıyan, yükünü hafifleten, çilekeş bir sektörden bahsediyoruz. Topal Dursun babamın mekanı cennet olsun. Bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Çok çekti. Bugünkü yollar olsaydı herhalde bu kadar hayıflanmazdı. Onları göremedi. Eskiden bu işin ne kadar büyük bir çile olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Hamdolsun yollarımız kaymak gibi." diye konuştu.

Türkiye'nin her tarafında 26 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu kaydeden Yıldırım, bu yolların sadece İstanbul'da değil, Hakkari, Bitlis ve Sinop başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin doğusunu, batısını, güneyini ve kuzeyini 16 sene içerisinde pırıl pırıl yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, sevenleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik ama bir şeye dikkat ettik. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hiç kimse zarar veremez. Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Size dayanarak söylüyorum. 15 Temmuz gecesi, siz bunu gösterdiniz. Bu memleket sahipsiz değildir ve herkes indi meydanlara... Alçaklara hak ettiği cevabı verdiniz."

19 Mayıs'ın anlamlı bir gün olduğuna değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"100 yıl önce. Şu Marmara, boğazlar düşman gemileriyle dolmuş. İşgalciler, Beyoğlu'nun göbeğine karargah kurmuş. Babıali Hükümeti perişan. Eli kolu bağlanmış. İzmir işgal edilmiş. Anadolu toprakları, Antep, Maraş, her tarafta işgal var. Doğu'dan Ermeniler, Batı'dan Rumlar, hepsi, yedi düvel gelmiş yerleşmiş. Niye? Osmanlı'nın mülkünü yok etmek, bu ülkenin insanını esaret altına almak için. Bakın dünyada coğrafyamız değişmiş olabilir, bayrağımız değişmiş olabilir, zaman zaman Osmanlı olmuş, Selçuklu olmuş, Karahanlı olmuş. 16 devlet. İsimler değişmiş ama değişmeyen bir şey olmuş. Hiçbir zaman bu millet esaret altına girmemiş. Yani bağımsızlık bizim karakterimizde var. Biz esaret altında yaşayacak bir millet değiliz. Yemez, içmez, uyumaz ama bayrağımıza, toprağımıza sahip çıkarız. Buna göz dikenlerin de canına okuruz. 15 Temmuz gecesi yaptığımız gibi her zaman yaparız. 19 Mayıs böyle bir ruh. Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 38 arkadaşıyla yine Padişah Vahdettin'in bilgisi dahilinde Anadolu'ya gönderdi. 9. Ordu Müfettişi olarak. İstanbul'dan çıkıyorlar. Çünkü burada eli kolu bağlı herkesin. Gidin oradan bu bağımsızlık meşalesini yakın. Dalga dalga Anadolu'ya gitsin. Ondan sonraki süreçler malum."

Harem otogarının taşınması konusuyla ilgili konuşan Yıldırım, "Harem otogarındayız. Buranın misafiriyiz. Ben İstanbul'da gözümü burada açtım. Burada otogarın esnafının misafiriyiz. Şimdi buranın bir taşınma hikayesi var. Bu artık sürdürülebilir bir şey değil. Gelişen şartlar içinde bunu en kısa zamanda inşallah ele alıp gereği yapılacak. İster başkan olayım, ister olmayayım sözü de veriyorum. Olmazsak da yapılacak olsak da yapılacak." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç sınıflandırması itibarıyla kullanılması yasak geçişler nedeniyle düzenlenen idari para cezaları konusuna değinen Yıldırım, "Köprü cezalarında teklif, meclise verildi. Bu hafta görüşülecek. O iş tamam ve bundan sonra da artık onlar geçecekler vızır vızır cezasız. Birinci köprüden de ikinci köprüden de geçecekler." dedi.

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Harem Otogarı İşletmecileri, Acenteleri ve Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kolaçoğlu, Haydarpaşa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (HAY-KOOP) Başkanı Erdal Şengül, Harem Gebze Minibüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramis Yılmaz ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu katıldı.

Binali Yıldırım, Otogar Esnafıyla Sahurda Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım, Otogar Esnafıyla Sahurda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.


Advertisement