Binbaşı Aileleri İkna Etti, Kan Davası Barışla Sonlandı - Son Dakika
Yerel

Binbaşı Aileleri İkna Etti, Kan Davası Barışla Sonlandı

Van'ın Muradiye ilçesinde aralarında husumet bulunan aileler, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hekimoğlu'nun yaklaşık bir yıllk ikna çabasıyla barıştırıldı  Vali Doğan: ''Bizim işimiz, barışı...

25.11.2013 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muradiye ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu'nun bir yıllık ikna çabasıyla barıştırıldı.

Geçen yıl bir kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanması sonucu Yıldız ve Demir aileleri arasında başlayan kan davası, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan ve ilçenin ileri gelenlerinin yaklaşık bir yıl süren girişimiyle barışla sonlandı. Barış nedeniyle Yalındüz köyündeki taziye evinde Demir ailesince yemek verildi.

Vali Aydın Nezih Doğan, yemekte yaptığı konuşmada, İslam dininin barıştan geldiğini belirterek, "Bizim işimiz barışı kardeşliği sağlamaktır" dedi.

Kardeşlik hukukunu geliştirmek için çeşitli cahiliye adetlerini çiğneyerek bir şekilde oluşmuş düşmanlıkları ortadan kaldırmak suretiyle bu  hukuku geliştirmek durumunda olduklarını belirten Vali Doğan, hem Van'ın her noktasında hem Türkiye ile Van arasındaki, ilişkilerde kardeşliğe dair her engelin de ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ise "Bu barış inşallah daim olur. Her zaman ailelerin yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum, hayırlı olsun" diye konuştu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas da kan davasına ilişkin Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, müminlerin kardeş olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından el sıkışan iki aile bireyleri, aralarındaki husumete son verdiklerini belirtti. Yemeğin ardından Demir ailesinin ileri gelenleri ile davetliler Yıldız ailesinin evine geçerek ikram edilen çayı içti.

Yaklaşık 5 bin kişiye pilav, kavurma ve ayran ikram edilen barış yemeğine, Pilot Kurmay Albay İrfan Kızıaslan, Muradiye Kaymakam Vekili Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, İlçe Müftüsü Selim Duman, köy imamları, muhtar ve köylüler de katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Binbaşı Aileleri İkna Etti, Kan Davası Barışla Sonlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement