Binboğa Göleti 11 Bin Dönüm Araziyi Sulayacak - Son Dakika
Güncel

Binboğa Göleti 11 Bin Dönüm Araziyi Sulayacak

Binboğa Göleti 11 Bin Dönüm Araziyi Sulayacak

Afşin Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti, 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak.

10.02.2014 19:15  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi" kapsamında, Afşin- Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak.

Devlet Su İşleri Afşin Şube Müdürü Ahmet Böke, Binboğa köyünde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, göletin bölgenin sevinç kaynağı olacağını söyledi.

İlçeye bağlı Sevin grubu köylerinde 11 bin dönümlük arazinin suya kavuşacağını bildiren Böke, şunları söyledi:

"Binboğa Göleti'nin ilk etüt çalışmaları yapılmıştır ve gölet yapımına başlanmıştır. 16 Şubat'ta yer teslimi yapılacak ve firma çalışmalarına başlayacak. Binboğa Göleti'nin inşaat işi 2015'te ihalesi yapılacak ve çalışmalarına başlanacak. 2 yıl içerisinde de gölet inşaatı tamamlanacaktır. Göletin 40 metre gövde yüksekliği, 500 bin metreküp dolgu hacmi olacak. Yine 5 milyon metreküp su depolanarak yaklaşık 11 bin dekar arazi suya kavuşturulacaktır."

Böke, yağmurlama ve damlama gibi modern sulama teknikleri sayesinde yöre çiftçilerinin gölet sayesinde büyük gelir artışları sağlayacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ise halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüklerini belirtti.

Halkın 11 yılda yapılan hizmetleri unutmayacağını dile getiren Kaynak, Binboğa Göleti projesinin AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın talimatıyla hayata geçtiğini söyledi.

Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin bacalarından çıkan küller nedeniyle gölet yapmanın zorunluluğunu anlatan Kaynak, "O bölgedeki insanlarımız santrallerin külünden olumsuz etkileniyor buna karşılık biz o göleti oraya yapmak zorundayız. Bu hizmetin kazandırılmasında Mahir Bey'in ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun çok emekleri oldu" ifadesini kullandı.

Törene, AK Parti Afşin Belediyesi başkan adayı Mehmet Fatih Güven, DSİ Afşin Şube Müdürü Hikmet Böke, İl Genel Meclisi üyeleri, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ile vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binboğa Göleti 11 Bin Dönüm Araziyi Sulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement