Bingöl 10 Ay Önce, Ölüm Sırasının Geleceğinden Korkuyorum Diyen Slikosiz Hastası da Öldü 2 Arşiv - Son Dakika
Güncel

Bingöl 10 Ay Önce, Ölüm Sırasının Geleceğinden Korkuyorum Diyen Slikosiz Hastası da Öldü 2 Arşiv

10 ay önce, ölüm sırasının geleceğinden korkuyorum diyen slikosiz hastası da öldüBİNGÖL'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde yaşayan ve 10 ay önce DHA mikrofonuna, Her gün ölüm sırasının geleceğinden korkuyorum diyen slikosiz hastası 38 yaşındaki Ramazan Aydar, tedavi gördüğü hastanede...

27.09.2018 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 ay önce, ölüm sırasının geleceğinden korkuyorum diyen slikosiz hastası da öldü

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde yaşayan ve 10 ay önce DHA mikrofonuna, Her gün ölüm sırasının geleceğinden korkuyorum diyen slikosiz hastası 38 yaşındaki Ramazan Aydar, tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti. Aydar'ın hayatını kaybetmesi ile Karlıova ilyçesinde yaşayıp geçmişte kot taşlama işinde çalıştıkları için aynı hastalıktan ölenlerin sayısı 17'ye çıktı.

SİLOKOSİZ KARLIOVA'DAN 17'İNCİ CAN ALDI

Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde yaşayan ve geçmişte kot taşlama işinde çalışmaktan dolayı slikozis hastalığına yakalandığı için 4 yıldır solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 6 çocuk babası 38 yaşındaki Ramazan Aydar, Elazığ'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Aydar'ın cenazesinin Elazığ'dan Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyüne getirilerek topragğaü verileceği belirtildi. Aydar'ın hayatını kaybetmesi ile birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayıp geçmişte kot taşlama işinde çalıştıkları için slikozis hastalığına yakalanarak hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye çıkmış oldu.

10 AY ÖNCE DHA'YA KONUŞMUŞTU

Elazığ'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 6 çocuk babası Ramazan Aydar, 27 Kasım 2017 tarihinde slikozis hastaları ile ilgili haber yapan DHA muhabirine yaşadıklarını anlatırken, ölüm sırasının kendisine gelmesinden korktuğunu söylemişti. Aydar, kot taşlama işi nedeniyle yakalandığı hastalığı anlatırken, İstanbul'da kot taşlama işiyle tanıştık. 800 TL maaş alıyurduk. Fakat, kaçak ve sigortasız çalıştırıldık. O yıllarda sigortalı çalışmanın ne anlama geldiğini ve kot taşlama işinin sağlıksız olduğunu bilmiyorduk. Köyde elektrikler, sık sık kesiliyor. Elektriklerin kesildiği zamanlarda solunum cihazımız, çalışmıyor. Bu yüzden hastaneye gidiyoruz; çünkü bu makineler, bizim nefesimizdir. Çocuklarıma her baktığımda, onlara destek olamayıp, doğru dürüst babalık yapamıyorum. Her gün çocuklarıma baktıkça kahroluyorum; çünkü artık iyileşemeyeceğimi biliyorum. Her gün ölüm sırasının geleceğinden korkuyorumdemişti.

Bingöl 10 Ay Önce, Ölüm Sırasının Geleceğinden Korkuyorum Diyen Slikosiz Hastası da Öldü 2 Arşiv
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl 10 Ay Önce, Ölüm Sırasının Geleceğinden Korkuyorum Diyen Slikosiz Hastası da Öldü 2 Arşiv - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement