Bingöl'de 26 Yerdeki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' Süresi Uzatıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Bingöl'de 26 Yerdeki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' Süresi Uzatıldı

Bingöl'de 26 noktadaki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' süresi 9 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

25.03.2019 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de 26 noktadaki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' süresi 9 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bingöl ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

26 bölgede Özel Güvenlik Bölgesi süresinin 9 Nisan 2019'a kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada, süresi uzatılan yerlerin merkezde Ortaçanak, Hasar Yaylası, Hasar Tepe, Feratan, Çır Yaylası, Merdiven Deresi, Monçü Deresi bölgeleri, Adaklı ilçesinde Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) bölgesi, Genç ilçesinde Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran bölgeleri, Solhan ilçesinde Yenibaşak-Doğuyeli bölgesi, Yayladere ilçesinde Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Kırköy Ormanları, Manav Deresi ve Güneşlik Gökçedal bölgesi, Kiğı ilçesinde Çomakderesi bölgesi, Karlıova ilçesinde Karacehennem Ormanları bölgesi, Yedisu ilçesinde ise Akımlı Yaylası bölgesi olduğu aktarıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bingöl'de 26 Yerdeki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' Süresi Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • Koçkar şehitleri dualarla anıldı
    10:03 Koçkar şehitleri dualarla anıldı

    Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde, bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler, düzenlenen törenle anıldı. Törende yapılan konuşmalarda şehitlerin unutulmaması ve geleceğe yön verilmesi vurgulandı. Tören, duaların okunması ve plaketlerin takdimiyle son buldu.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi
    09:58 Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi

    Adana'da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, 'Öldürme amacım yoktu' dediği öğrenildi. Olay, 14 Nisan'da Seyhan ilçesinde meydana geldi. İzzet E. ile Osman Asma arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İzzet E., kendini korumak için tabancayla ateş açtığını söyledi. İzzet E., tutuklandı.

  • Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı
    09:58 Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir apartmanın üzerine çöken istinat duvarı sonucunda 2 kişi yaralandı. Olayda 2 apartman ve 2 otomobil de hasar gördü. Ekipler olay yerine sevk edildi ve 36 dairede bulunan vatandaşlar tahliye edildi.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.


Advertisement