Bingöl'de Su Protestosunda 10 Sanığa Dava - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Su Protestosunda 10 Sanığa Dava

Bingöl\'de Su Protestosunda 10 Sanığa Dava

Bingöl'de, 22 Mart'taki 'Dünya Su Günü'nde suların 1 hafta kesik olmasını protesto eden 10 kişiye,hapis cezası istemiyle dava açıldı.

25.08.2013 10:56  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, 22 Mart'taki 'Dünya Su Günü'nde suların 1 hafta kesik olmasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıp Belediyeye yürüyen ve aralarında 5 KESK üyesinin bulunduğu 10 kişiye, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet' suçundan 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, Eğitim- Sen Bingöl Şubesi öncülüğünde kentte geçen Mart ayında suyun 1 hafta kesik olmasına tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması yaparak Belediyeye yürüdü. Bu eylem ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı soruşturma tamamlanınca iddianame hazırlandı. Eğitim-Sen üyesi ve bazı BDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 1.5- 3 yıl hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi. Hazırlanan iddianamede, sanıkların kentteki su sıkıntısını protesto etmek için Genç Caddesi'ndeki saat kulesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra protesto yürüyüşü yaptıkları, Belediye binasına giderken Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi'ni tamamen trafiğe kapattıkları, bu etkinlik ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne başvurmayarak yasaya muhalefet ettikleri belirtilerek, cezalandırılmaları istendi.

Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilip dava açıldı. İlk duruşması 16 Eylül'de Bingöl Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak davada İsmail Koç, Ramazan Kılıç, İnan Kişin, Mücahit Kaya,Tuncay Şaşar, Önder Kılıçgedik, Nihat Yıldırım, Ünal Düz, Özlem Kılıç ve Mehmet Barut'a, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekten toplam hapis cezalarının yanı sıra bazı kamu haklarından yasaklanmaları istendi. Sanıklardan 5'inin kamu görevlisi oldukları ifade edildi.

Bingöl'de Mart ayında içme suyu sağlayan Kürük suyu ishale hattında meydana gelen heyelan nedeniyle 8 gün kente su verilmemesi tepkilere neden olmuş ve bazı mahalle sakinleri yolları taşlarla trafiğe kapatarak, susuzluğu protesto etmişti. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Su Protestosunda 10 Sanığa Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement