Bingöl - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Bingöl - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kar Esareti

Bingöl - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi\'nde Kar Esareti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar esaretiŞahismail GEZİCİ-Nezir GÜNEŞ-Sekvan KÜDEN-Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ-Serkan BİNGÖL/ELAZIĞ-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL-TUNCELİ, (DHA)-DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ediyor.

14.12.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar esareti

Şahismail GEZİCİ-Nezir GÜNEŞ-Sekvan KÜDEN- Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ-Serkan BİNGÖL/ELAZIĞ-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL-TUNCELİ, (DHA)-

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ediyor. Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, Mardin, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de okulların tatil olmasına sebep olurken, yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Diyarbakır, Mardin ve Elazığ'da bazı uçak seferleri iptal edildi.

DİYARBAKIR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Diyarbakır'da sabah başlayan kar yağışının gece saat 24.00'a kadar süreceğini açıkladı. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır- İstanbul seferini yapan Pegasus firmasına ait uçağın saat 10.40'ta yapacığı uçuş iptal edildi. Kent merkezinde yer tutmamasına rağmen yüksek kesimlerde kar kalınlığının 50 santimmetreye ulaştığı belirtildi.

ŞIRNAK

Şırnak ve çevresinde etkili olan kar yağışı, normal hayatı olumsuz etkilerken, il merkezi ve Uludere İlçesi'nde ilk ve orta öğretim kurumlarında okullar bugün tatil edilirken, engelli ve hamile kamu perseniline de idari izin verildi. Kar yağışı ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde, köyler (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) ve Uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında 14.12.2016 tarihinde(Çarşamba günü) eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de (Çarşamba günü) idari izinli sayılacaktır" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da dün akşam başlayan kar yağışı bugün sabah saatlerinden etkisini arttırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Elazığ genelinde 381 köy yolu ulaşıma kapandı. Anadolu Jet firmasına ait TK7218 sefer sayılı uçağın Elazığ seferi de iptal edildi. Aynı şekilde Pegasus firmasına ati 12.40 uçağının Elazığ'a yapacağı sefer de iptal edildiği öğrenildi.

TUNCELİ

Tunceli'de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bu sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. İl merkezi ve 5 ilçede okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil olurken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Tunceli'de kar yağışı nedeniyle merkezde 40, Çemişgezek'te 6, Hozat'ta 21, Mazgirt'te 44, Nazımiye'de 21, Ovacık'ta 33, Pertek'te 32 ve Pülümür İlçesi'nde de 42 olmak üzere kapalı olan toplam 239 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNGÖL

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde yerini tipiye bıraktı. Kar kalınlığının 40 santimetreyi geçtiği kent merkezi, bağlı köyler ve ilçeler ile yerleşim merkezlerine elektrik verilemiyor. İlçelerde ise kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Yoğun sisin etkili olduğu kentte Bingöl- Erzurum, Elazığ ve Muş karayollarında ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Karayolları Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapalı olan 278 köy yolunu açmak için 39 iş makinesi, 11 personel ile kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Kar ve tipiden dolayı en yakın olan köy yollarına öncelik verildiği ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle tekrar ulaşıma kapatıldığı belirtildi. Kent merkezinde ise belediye ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KARLIOVA

Dün başlayan ve halen aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi geçti. İlçeye bağlı 48 köy yolu ulaşıma kapanırken ilçe merkezi ve bütün köylere elektrik verilemiyor. İlçe merkezi ile bütün köy okullarında okullar tatil edilirken, Karlıova İlçe merkezinde fırın dışında hiç bir esnaf işyerini açmadı. Yoğun kar yağışının tipi ve fırtınaya dönüştüğü ilçede Karlıova-Erzurum ve Karlıova-Bingöl karayolları da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Elektrik arızasına gidermek için ilçe merkezine gelen FEDAŞ ekipleri de kar yağışı ve tipi nedeniyle Boncuk Köyü yakınlarında mahsur kaldı.

MARDİN

Mardin'de de etkili olan mevsimin ilk kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, Ömerli İlçesi'nde de eğitime de bir gün ara verildi. Ömerli İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Ömerli Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla bugün ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, ana okulları ve özel eğitim merkezlerinde eğitime ara verilmesi kararı alınmıştır" denildi.

Bu arada Dargeçit, Savur ve Mazıdağı ilçelerinde de kar yağışının başladığı bildirildi. Merkez ilçe Artuklu, Yeşilli ve Kızıltepe ilçelerinde etkili olan yoğun sis hayatı ve karayolu ulaşımını olumsuz etkiliyor.\tMardin merkez Artuklu ilçesini etkilisi altına alan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun sis nedeniyle eski Mardin'de görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü. Sisli havada araç kullanmak zorunda kalan sürücüler, sis farlarını ve dörtlülerini yakarak ilerledikleri görüldü.

Yoğun sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edilirken Mardin Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da, başka havalimanlarına yönlendirildi. THY'nin İstanbul TK2675 seferli uçağı, Anadolu Jet'in Ankara TK7047 seferli uçağı, İstanbul TK7209 seferli uçakları iptal edilirken TC275 sefer sayılı Pegasus'un İstanbul Sabiha Gökçen uçağı ise kötü hava koşulları nedeniyle Diyarbakır Havalimanına iniş yaptı. Meteoroloji yetkilileri, Mardin'de etkili olan sisin gün boyu etkisini sürdüreceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement