Bingöllü Atletin Hedefi Rio Olimpiyatları - Son Dakika
Güncel

Bingöllü Atletin Hedefi Rio Olimpiyatları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Milli atletin tesislere gelişi -Anternman öncesi hazırlık -Antrenman sahasından detaylar -Antrenman yapan gençlerle sohbet etmesi -Ağralı'nın eve gelmesi -Evde madalyalarıyla poz vermesi -Ağralı'nın fotoğraf albümünü incelemesi -Ağralı'nın ayakkabı boyacılığı yaptığı döneme ait fotoğraf -Ağralı'nın konuşması -Antrenör Nihat Kaya'nın konuşması Bingöllü atletin hedefi Rio Olimpiyatları Bingöl'de küçük yaşta çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan 24 yaşındaki milli atlet Yavuz Ağralı, Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için çalışıyor Yavuz Ağralı: "Hedefim Rio Olimpiyatları'nda yarışmak, ülkemizi ve Bingölümüzü tanıtmak.

16.04.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Milli atletin tesislere gelişi

-Anternman öncesi hazırlık

-Antrenman sahasından detaylar

-Antrenman yapan gençlerle sohbet etmesi

-Ağralı'nın eve gelmesi

-Evde madalyalarıyla poz vermesi

-Ağralı'nın fotoğraf albümünü incelemesi

-Ağralı'nın ayakkabı boyacılığı yaptığı döneme ait fotoğraf

-Ağralı'nın konuşması

-Antrenör Nihat Kaya'nın konuşması Bingöllü atletin hedefi Rio Olimpiyatları

Bingöl'de küçük yaşta çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan 24 yaşındaki milli atlet Yavuz Ağralı, Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için çalışıyor

Yavuz Ağralı:

"Hedefim Rio Olimpiyatları'nda yarışmak, ülkemizi ve Bingölümüzü tanıtmak. Bingöl'den de sporcuların çıkabileceğini dünyaya duyurmak istiyorum"

"Biz hayvanların yanında sürekli koşuyorduk. Tarlalarda hayvanların peşinden koştuğum için dayanıklılığımı oradan aldığımı düşünüyorum."

ABDULLAH ÇELİK - Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları barajını geçmeyi başaran Bingöllü 24 yaşındaki atlet Yavuz Ağralı'nın hedefi Rio Olimpiyatları'na katılabilmek.

Babasıyla çobanlık yaptığı sırada beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle sporla tanışan ve katıldığı yarışmalardan birçok başarı elde eden Yavuz Ağralı, Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yavuz Ağralı, Hollanda'daki Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda 2.17.14 derecesiyle olimpiyat kotası almayı başardı. Yavuz Ağralı'nın maratonda olimpiyatlara katılabilmesi için olimpiyat barajını geçen Türk sporcular içinde ilk 3'e girmesi gerekiyor.

"Hayvanların yanında sürekli koşuyorduk"

Yavuz Ağralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasıyla çobanlık yaptığı sırada beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle sporla tanıştığını anlattı.

İlk yarışına hiç antrenman yapmadan sadece hayvanların peşinde koşturarak hazırlandığını, yarışmada Bingöl il birincisi olduğunu vurgulayan milli atlet, "Biz hayvanların yanında sürekli koşuyorduk. Tarlalarda hayvanların peşinden koştuğum için dayanıklılığımı oradan aldığımı düşünüyorum. İlk koşumda 2002 yılında Bingöl il birincisi oldum. Hiç antrenman yapmadan sadece hayvanların peşinden koşarak gelip yarışmalara katıldım." ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağralı, daha sonra hem okula gittiğini hem de ailesine destek olmak için ayakkabı boyacılığı yaptığını, tamircide, kahvehane ve lokantalarda çalıştığını belirtti.

- "Hedefim Rio'da koşmak"

Spora başladığı ilk günlerde tek hayalinin bir gün olimpiyatlara katılmak olduğunu aktaran Yavuz Ağralı, hedefine çok yaklaştığını ve bunun için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Yavuz Ağralı, "Hedefim Rio Olimpiyatları'nda yarışmak, ülkemizi ve Bingölümüzü tanıtmak. Bingöl'den de sporcuların çıkabileceğini dünyaya duyurmak istiyorum." dedi.

Rio Olimpiyatları'na gitmek için herkesin olduğu gibi kendisinin de yüzde 50 şansının bulunduğunu, 11 Ağustos'a kadar koşu hakkının olduğunu anlatan Yavuz Ağralı, şöyle devam etti:

"Derecemden daha iyi koşan kişiler olursa onlar gitmiş olacak. Bu konuda çok iddialıyım. Gideceğime inanıyorum. Daha yaşım 24. Türkiye adına Hollanda'da olimpiyat kotası aldım. Bir sonraki maratonda hedefim 2 saat 14 dakika. Onu koşup Allah'ın izniyle Rio Olimpiyatları'na katılacağım."

"Çok çalıştım, mücadele ettim"

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı okulun Antrenörlük Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi olan Yavuz Ağralı, 13 yıllık spor yaşamında birçok derecesinin bulunduğunu kaydetti.

Yavuz Ağralı, dağ koşularına da katıldığını belirterek, "Hiç durmadım sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım, güçlendim. 2 yıldır maratona yöneldim. İlk olarak katıldığım İstanbul Maratonu'nda 2 saat 23 dakika gibi bir dereceyle koştum. Daha sonra Frankfurt Maratonu'nda olimpiyat barajları için koştum. 38 saniyelik farkla olimpiyat barajını aşamadım." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştığını aktaran milli atlet, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın ve federasyonumuzun imkanlarıyla yaklaşık 70 gün Kenya'da kamp yaptım. Hollanda'da da düzenlenen Rotterdam Maratonu'nda koştum. Çok çalıştım, mücadele ettim, olimpiyat barajını geçtim çok şükür. Olimpiyatlara yaklaşık 5 ay var. Sadece olimpiyatlara katılmak istemiyorum. Orada iyi bir derece yapmak istiyorum. Maraton çok zor bir branş. Sürekli kilometrelerce koşman lazım. Sabah akşam 35-40 kilometre arasında koşman gerekiyor."

Bingöllü Atletin Hedefi Rio Olimpiyatları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bingöllü Atletin Hedefi Rio Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement