Bingür Sönmez'in Avukatı: Deliller Kaybolacak - Son Dakika
Güncel

Bingür Sönmez'in Avukatı: Deliller Kaybolacak

Bingür Sönmez\'in Avukatı: Deliller Kaybolacak

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde silahlı saldırı soncu yaralanan Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz,soruşturmanın yavaş sürmesinden yakındı.

19.09.2014 12:31  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allahuekber Dağlarında gönüllülerle birlikte Topyolu Yürüyüşü'nün ardından, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde geçen 24 Ağustos'ta eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in tabancasından çıkan kurşunlarla yaralanan Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz, soruşturmanın yavaş sürmesinden yakındı. Delillerin kaybolmasından endişe eden avukat Karagöz, "Yavaş seyreden soruşturma, küçük bir ilçedeki kamera görüntülerinin toplanmaması, tanık ifadelerinin alınmaması kafamızda soru işaretleri oluşturuyor" dedi.

Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Çimenli köyünden 20 Ağustos sabahı yola çıkan ve 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik 'Topyolu'nu 3 günde tamamlayarak Allahuekber Dağlarından 55 gönüllü ile birlikte Sarıkamış'a geçen Prof. Dr. Bingür Sönmez, meydanda geçen 24 Ağustos sabahı uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Saldırının hemen ardından yakalanan Sarıkamış'ın eski AK Partili Belediye Başkanı İlhan Özbilen, tutuklandı.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ

Kolundan ve bacağından aldığı 2 kurşunla yaralanan ve gördüğü tedavinin ardından yeniden ameliyat yapmaya başlayan Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz, silahlı saldırıda bulunan Özbilen'in avukatının tutukluluk halinin kaldırılması için önce Sarıkamış'a, ardından Kars Sulh Ceza Mahkemelerine başvurduğunu, bu nedenle soruşturma dosyasının Kars'a gönderildiğini anımsattı.

DOSYA KARS'TAN SARIKAMIŞ'A GÖNDERİLMEDİ

Tutuklu halinin kaldırılmadığını ancak dosyanın Kars'tan hala gönderilmediğini anlatan Avukat Erkan Karagöz, delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi konularında ağır davranıldığını ileri sürdü. Soruşturmanın bir an önce tamamlanması için duyarlılık ve titizlik beklediklerine işaret eden avukat Karagöz, Özbilen'in saldırı olayından 5 dakika kadar önce Bingür Sönmez'in geldiğini öğrenince evine koşarak gittiğini ve silahını aldıktan sonra saklanarak gruba yaklaştığı iddia etti.

ORGANİZE SUÇ İDDİASI

Bu konuda tanık ve kamera görüntüleri bulunduğuna dikkati çeken Avukat Karagöz, saldırının organize bir suç olduğunu ve tasarlanarak gerçekleştirildiğini savundu. Avukat Erkan Karagöz şöyle konuştu:

"Olay yerinde bulunan 7 güvenlik kamera ve mobese görüntüsünden sadece 1'i dosyaya konmuş. O da en uzaktaki görüntüler. Yakın çevrede olanlar görüntüler ise dilekçe ile başvurmama rağmen hala alınmadı. Savcılık istemesine rağmen emniyet bu konuda ağır davranıyor. Olay saatinden 5 dakika önce Özbilen'in Kolordu Caddesindeki evine koşarak girip silahını aldıktan sonra çıktığını gören tanıklar var, dinlenmesini istiyoruz. Tasarlayarak yaptığı açık. Bu görüntülerin de alınıp dosyaya konulması gerekir. Çünkü, alınmayan güvenlik kamera görüntüleri bir aylık sürenin dolmasıyla silinecek. Böylece çok önemli deliller ortadan kalkacak. Ayrıca tanık ifadelerinin alınması geciktiriliyor. Kurşun saatini parçalıyor. Biz elimizdeki parçaları teslim ettik. Ama çelik toka parçası kayıp. Bunlar dosyada yer alması gerekirken, üstün körü mü bakılıyor, endişesi içindeyiz. Kars Sulh Ceza Mahkemesindeki dosya 20 gün geçti, hala Sarıkamış'a gönderilmedi. Saldırının kişisel bir öfke sonucu olmadığı ortaya çıkıyor. Soruşturmanın organize suç bakımından ele alınmasını istiyoruz. Topluma mal olmuş bilim adamına yönelik menfur saldırının soruşturmasıyla ilgili kaygılarımız var. Kamera görüntülerinin alınması bizi rahatlatacak. Küçük bir ilçedeki kamera görüntülerinin toplanmaması, tanık ifadelerinin alınması kafamızda soru işaretleri oluşturuyor." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingür Sönmez'in Avukatı: Deliller Kaybolacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement