Binlerce Antalyalı Darbeye Karşı Yürüdü (2) - Son Dakika
Güncel

Binlerce Antalyalı Darbeye Karşı Yürüdü (2)

Binlerce Antalyalı Darbeye Karşı Yürüdü (2)

ANTALYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti düzenlendi.

16.07.2017 03:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti düzenlendi. Binlerce Antalyalının doldurduğu meydan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dev Türk bayraklarıyla süslendi. Sunuculuğunu Bülent Yurdakul'un yaptığı demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara sunuldu.

Meydandaki demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli,  Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu'nun yakınları da meydanda yerlerini aldı.

15 TEMMUZ DESTANI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihin dilinden düşmeyecek bir destanın yıldönümü olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "O gece Allah onlara rahmet etsin, 250 şehit verdik. 2 bin 194 gazimiz var. Allah onlara da sağlıklı uzun ömür versin. Tarihin dilinden düşmeyecek bu büyük destanı bu millet rabbimin yardımıyla, sonra liderimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve milletimizin kahramanlığıyla yazdı. Rabbim o karanlık geceyi bir daha hiçbirimize yaşatmasın" dedi.

"ANTALYA'DA HİÇBİR ASKERİ PERSONEL SOKAĞA ÇIKAMADI"

Antalya'nın o gece İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Isparta'nın yaşadığını yaşamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, "Hiçbir askeri personel kışlasından çıkmadı, çıkamadı. Hiçbir askeri araç Antalya sokaklarında yürümedi, yürüyemedi. Antalya o gece de başkomutanımızın çağrısıyla yine Cumhuriyet Meydanı'ndaydı" dedi.

"EZAN VE SALALAR DARBEYİ DURDURDU"

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesaretle halka yaptığı çağrı ve 00.13'de okunan salaların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Biz salaları hep ölüler için okunur zannederdik. Bu topluma salalar hep ölümleri hatırlatırdı. İlk defa salalar bu millete dirilişi, ayağa kalkmayı, zulme başkaldırmayı, hainlere haddini bildirmek için okunduğunu gördük. İşte o gece tüm yurtta ezanlarla, selalarla bu millet ayağa kalktı. Önceki darbeler ezanları, salaları susturmak için yapılırdı, bu sefer ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu" dedi.

"PENSİLVANYA'DAKİ SÜMÜKLÜ FETÖ DE DUYSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün dünyaya, bütün emperyalizme, bütün haçlı zihniyetine ve okyanus ötesine karşı yaptığı meydan okuyuşu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Antalya'dan biz de hep beraber o meydan okuyuşu tekrarlayalım. Yalnız öyle bir söyleyin ki taa Pensilvanya'daki sümüklü FETÖ' de duysun" dedi.

Etkinliklere katılan Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise "5 Temmuz gecesi nasılsa şimdi yine dimdik bu meydandayız.  Ya olacağız ya öleceğiz. Ey FETÖ, ey Türkiye düşmanları, bu manzaraya bakın korkun ve titreyin. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, biz kaçmıyoruz" dedi.

"BÖLMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de acıların taze, yaraların derin olduğunu belirtti. Türel şunları kaydetti:

"Sivil insanların, kadınların üzerine öldürmek kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahretsin. Bu kalleşliği planlayanları ve destekleyenleri Allah kahretsin. Bizim görevimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bu hainler karşısında demir yumruk gibi durmaktır. 15 Temmuz destanı Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın, Milli Mücadele'nin devamıdır. Bizi Atatürk üzerinden, Hz. Ali üzerinden her tür meseleyi istismar ederek bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz."

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan kadın ve erkek polisler ellerinde karanfillerle sahneye çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden tüm polislere yapılan "Bayrağa, millete ve devlete karşı tehlike arz edecek her türlü tehdide karşı hiç tereddüt etmeden, bu tür eylemlere karşı müdahale edilecek" şeklindeki anons meydandaki vatandaşlara dinletildi. Mehter takımının gösterisi ve ilahi dinletisinin ardında saat 00.13'de tüm camilerden sela okunmasıyla kalabalık dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Antalyalı Darbeye Karşı Yürüdü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement