Binlerce Can Sevgide Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce Can Sevgide Buluştu

Binlerce Can Sevgide Buluştu

Bu yıl altıncısı düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliğinden tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları yağdı.

09.01.2012 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Sevgide Buluşalım" etkinliğinin bu yıl altıncısını düzenlendi. Çok sayıda vatandaş ile siyasi parti temsilcisinin katıldığı etkinlikte Kocaeli'nden tüm ülkeye sevgi, barış ve dostluk mesajları gönderildi. Yapılan sema gösterileri, okunan dualar ve deyişler kardeşlik ormanına yeni tohumlar attı.

HERKES SEVGİDE BULUŞTU

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Sevgide Buluşalım 6 etkinliğine AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Mehmet Ali Okur, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Cem Vakfı 'nı temsilen Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali İhsan Yüce katıldı.

SELAMİ KARANFİL TEŞEKKÜR

Program Kocaeli Alevi Dernek başkanlarının sahneye davet edilmesi ile başladı. Burada ilk konuşmayı dernek başkanları adına Körfez Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Selami Karanfil yaptı. Sevgide Buluşalım etkinliğinin bu yıl altıcısının düzenlendiğini hatırlatan Selami Karanfil, Kocaeli'ndeki alevi dernekleriyle gerçekleştirilen anlamlı birliktelik için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. "Bizler bu ülkede Alevisi sunisi Şiisi ile yeryüzü durdukça sevgide buluşmaya devam edeceğiz" diyen Karanfil, " Çünkü biz biliyoruz ki bu dünya fani, bu dünyayı sevgiyle şenlendirmek elimizde. Bizler Mevlana, Hacı Bektaşı Veli ile yoğrulduk. Aleviliğin düşünce yapısında ehlibeyt yatar. Ehlibeyti sevmek Allahın emridir. Ne mutlu bunu yerine getirene" dedi.

HALEN KERBELA'NIN İÇİNDEYİZ

Selami Karanfil'in ardından Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali İhsan Yüce bir konuşma yaptı. Konukları Prof. Dr. İzzettin Doğan adına selamlayan Karanfil, günün son derece anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Sevgide Buluşalım etkinliğinin içinde alınması gereken evrensel mesajlar olduğuna değinen Ali İhsan Yüce şöyle konuştu: " Bu çok anlamlı bir gün, İçinde evrensel mesajlar almamız gereken bir gün. Hz Hüseyin söz konusu ama geçmişte tarihten bahsetmiyoruz. 1500 yıl önceki hadiseden bahsetmiyoruz. Burada felsefi bir konuşma olarak konunun değerlendirmemesi lazım. Bu kürsüden biz, Hz. Hüseyin'i anlatmıyoruz, Hz Hüseyin bizi bize anlatıyor , Biz halen Kerbala'nın içindeyiz. Birbirimize ayrılık, gayrılık verdik. Tevhidin bayrağını diken Hz Muhammed kendisinden sonra parçalanılmaması gerektiğini söylemiştir. Çünkü İslam insanı bağdaştırır, huzura kavuşturur"

İSLAMIN OLDUĞU YERDE KARGAŞA OLMAZ

İslamın olduğu yerde kavganın, kargaşanın, savaşın olamayacağına dikkat çeken Ali İhsan Yüce, çünkü İslam dininde tevhide teslimiyet olduğunu anlattı. Hz. Hüseyin'in bedenin yok edilmesi hadisesinin büyük bir acı olduğunu söyleyen Yüce"Gelin İslamın başını emevi sarayından kurtaralım. Birlik olalım" dedi. Yüce konuşmasını Sevgide Buluşalım etkinliğinin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediyesi ile Alevi Derneklerine teşekkür etti.

SÖZLERİNE YUNUS EMRE İLE BAŞLADI

Etkinlikte son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu sözlerine Yunus Emre'nin "Ben gelmedim kavga için, Benim işim sevgi için,Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim..." şiirini okuyarak başladı

BAŞKANA ANLAMLI KARŞILIK

"Gönlünde dost sevgisi taşıyanlara selam olsun, Hz Muhammed'e Selam Olsun. Hz. Ali'ye Selam Olsun Hz. Hüseyin'e, Hz. Hasan'a selam olsun… Kalbi, Kerbela hüznüyle atanlara selam olsun. Gönül verenlere, sevenlere, hemşerilerimize, saygıdeğer vakıf ve dernek başkanlarımıza ve muhterem dedelerimize selam olsun… diye seslen Başkan Karaosmanoğlu'na canlar da "Allah Allah" nidalarıyla karşılık verdi.

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında buraya sevgi ummanına, dostluk ummanına, kardeşlik ummanına dalmaya geldiklerini söyledi. Yolu aynı, istikameti aynı, rehberi aynı olan seçkin bir topluluk ile bir arada olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu.

"Sen-ben değil, biz var burada… Öfke değil, sevgi var burada…

Burada Hz. Ali'nin, "Gerçek dostlar, çok vücutlu tek kalpli varlıklardır" diyerek övdüğü dostlar var… Ve burada, dostluğumuzun göstergesi semahımız var. Deyişlerimiz, türkülerimiz var."

MUHARREM AYI AYNI ZAMANDA MATEM AYIDIR

Bir Muharrem ayını daha geride bıraktıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu Muharrem ayının aynı zamanda matem ayı olduğunu kaydetti. Asırlardır her yıl Muharrem ayında, Kerbela sızısının tazelendiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu. "Felaketlerde, taziyelerde acılarımızı paylaşmak bize Kerbela'dan miras kaldı. Dost olmak, kardeş olmak bu mirasa sahip çıkmanın gereğidir" şeklinde konuştu.

HZ HÜSEYİN PEYGABERİMİZİN EMANETİDİR

Hz. Hüseyin'in, Peygamber efendimizin bizlere emaneti olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu; Hüseyin bendendir. Ben Hüseyin'denim. Eti etimdir. Kanı kanım. Kim Hüseyin'i severse, Allah onu seveni sever" diyor efendimiz… Bu yüzden zalim denildiğinde hepimizin aklına Yezid gelir... Yiğitlik ve cesaret dendiğinde Hz Hüseyin ve 71 yarenini anarız"

HEP OMUZ OMUZAYDIK

Hüznümüzü anlatmak için "Her gün aşura, her yer Kerbela" deriz diyen Başkan Karaosmanoğlu, kardeşlik ve dostuluğun köklerinin 14 asır derine inen bir çınarın köklerine benzetti. Bizlerin o çınarın dalları olduğuna işaret eden Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bin yılı aşkın birlikteliğimizde nice sevinçler, nice acılar yaşadık. Savaşlar gördük, işgallere uğradık. Ama hep omuz omuzaydık. Anadolu'nun işgaline karşı birlikte mücadele ettik. Çanakkale'de, emperyalist ülkelere karşı hep beraber silaha sarıldık…

Cumhuriyeti birlikte kurduk. Ülkemizi birlikte inşa ettik. Ve bugün; bu şehri, Kocaeli'ni, omuz omuza geleceğe taşıyoruz.

BİRLİĞİMİZ EBEDİYETE KADAR SÜRECEK

Harcı dua olan, şiir olan, türkü olan, semah olan birlikteliğin ebediyete kadar süreceğine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, Ceddimiz Yunus Emre'dir, Pir Sultan Abdal'dır, Âşık Veysel, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Seyit Nesimi, Ahmet Yesevi, Aşık Mahzuni Şerif'tir. Velilerimiz, şairlerimiz, ozanlarımız aydınlık geleceğimizin teminatıdır. Anadolu'yu Anadolu yapan bu ortak şahsiyetlerimiz, onların bize bıraktıkları ortak değerlerdir" dedi,

BU DEĞERLER SAYESİNDE ANADOLU BİZE YAR OLDU

Bu değerlerin sayesinde Anadolu'nun bizim olduğunu anlatan Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Böylesi büyük bir geçmişe sahip olmak, bizlere büyük bir geleceği müjdeliyor...

Çabamız bunun içindir, dileğimiz böylesi bir gelecek içindir.

Kardeşliğimiz, dostluğumuz daim olsun... Birlik ve beraberliğimiz daim olsun... Muhabbetimiz daim olsun.."

DEYİŞLER OKUNDU DUALAR EDİLDİ

Konuşmanın ardından Erkan Çanakçı ve program sunucusu Sercan Direk seslendirdiği birbirinden anlamlı deyişlerle gönüllere taht kurdu.

Etkinlikte Derince Esentepe Cınbızlar Kuran Kursu Hafızı Recep Memiş kuran-ı kerim okudu. Canların bir araya getiren Sevgide Buluşalım etkinliğinde yapılan kerbela erkan cem"i ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Dua ve aşure dağıtımı ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Binlerce Can Sevgide Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement