Binlerce Çocuk Aynı Anda Dişlerini Güçlendirecek - Son Dakika
Sağlık

Binlerce Çocuk Aynı Anda Dişlerini Güçlendirecek

8 Aralık 2011 Perşembe günü binlerce çocuk aynı andadişlerini güçlendirecek.

07.12.2011 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin Marmara ve Kırıkkale Üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakülteleri ile ortak yürüteceği "Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi"nin basın toplantısına katılacak 7-9 yaş arasındaki binlerce çocuk dişlerini güçlendirecek özel florjel ile aynı anda dişlerini fırçalayacak

Türkiye'nin en kapsamlı koruyucu diş hekimliği çalışmalarından biri olan projenin basın toplantısı 8 Aralık Perşembe günü Kasımpaşa Orbay İlköğretim Okulu'nda yapılacak.

Toplantınınyapılacağı okulun spor salonunu Beyoğlu'ndaki Ahmet Emin Yalman, CezayirliHasan Paşa, Kaptanpaşa ve Orbay İlköğretim okulundan katılacak binlerce öğrencidolduracak. Eğlenceli bir şekilde dişlerini fırçalayacak ilköğretimöğrencilerinin bu flor jel sayesinde ağızlarında oluşabilecek çürükler vedişeti hastalıkları önlenecek.

Projeye katılacak çocukların dişfırçaları Banat tarafından hediye edilecek. Toplu fırçalamalarda kullanılan jel"Yüzde 2'lik Nötral Flor Jel" denilen bir ürün. Jel içindekiflor oranı ile hem dişleri çürümeye karşı korunmasını artırıyor hem de mevcutsüt dişi çürüklerin ilerlemesini durdurabiliyor. Bunu jelin içindeki yüksekorandaki flor sayesinde gerçekleştiriyor. Ancak işin sırrı fırçalamanın toplucayapılamasında yatıyor. Bu sayede çocuklar hem fırçalamanın ne kadar önemliolduğunun farkına varıyor, hem fırçalama alışkanlığı ediniyor. Proje yolboyunca dört kez tekrarlanarak Beyoğlu'nda devam edecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet MisbahDemircan'ın ev sahipliğinde, Kırıkkale Üniversitesi Diş HekimliğiFakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil, Marmara Üniversitesi DişHekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Sertaç Peker ve BanatFırça ve Plastik San. A.Ş.Ağızve Kişisel Bakım Müdürü Berna Şenyuva'nın katılacağı renkli ve sağlıklıbasın toplantımızda siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutlulukduyarız.

PROGRAM

Tarih : 8 Aralık2011-Perşembe

Saat : 10:30

Yer : Orbayİlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu

Adres: Piyalepaşa Bulvarı.Ağaçköprü Sok. No:8 (Kastelli Blokları Arkası)- Kasımpaşa-Beyoğlu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Binlerce Çocuk Aynı Anda Dişlerini Güçlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement