Sedat Şahin'den Anneye Ağıt! - Son Dakika
Yaşam

Sedat Şahin'den Anneye Ağıt!

Sedat Şahin\'den Anneye Ağıt!

Sedat Şahin, Vefat eden annesine duygu yüklü bir yazı kaleme aldı

30.08.2018 17:54  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANNEM...

Hüznün yüreğime çöktüğü bu gün de yazmak istedim .Bir dostumdan duymuştum.. "Annesi olanın kederi olmaz". Yaşarken derinliğini hissedemediğim onlarca vecizeden birisiydi ve şimdi annemin yokluğuyla hafızama kazınan sözlerden biri oldu.

Meslekleri gereği, yazmak ve konuşmak zorunda olan bazı insanların çok zorlandığı (yazmak için), çok yutkunduğu (konuşmak için) anlar olur. Kelimeler parça parça dökülür ağızlardan… Cümleler perişan bir halde dizilir satırlara. Anlarsın ki, bu acılı halet-i ruhiyenin ayak sesleridir. Feryatlar duyarsın kulaklarında seslenen, ağıtlar dinlersin yüreğinde inleyen, gözyaşlarının sessizce damladığını görürsün. Bir kez daha inanırsın ki; insanın en büyük imtihanı acıyladır.

Sedat Şahin'den Anneye Ağıt!

Değerli dostlar; annem Erzurumdan İstanbul Cerrahpaşa tıp fakültesi hastanesine safra yolları kanseri teşhisiyle geldi sonrasında İstanbul Gaziosmanpaşa da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. İstisnasız her gelip yogun bakım önünde beklemeleri başlamış sıkıntı ve acı dolu 20 Günü başlamıştı. Hastanenin katları üç üniteden oluşmakta: Yoğun bakım, doğum, ameliyathane. Yoğun bakımda, hasta görüşmeleri 11:00 da başlıyor ve görüşme aralığı beş dakikayı aşmıyordu. Ne kıymetli dakikalarmış meğer…Sevgili annemi dünya gözüyle görebildiğim son dakikalar…Neler sığdırdım o beş dakikaya...Çocukluğum, gençliğim ve yüzlerce hatıralar… Geçmek bilmeyen saatlerde, hastane koridorunda, gözlerinde aynı hüznü yaşayan, dualarla teselli arayan büyük bir aile olmuştuk artık… Kainat imtihanını, doğumla-ölümü, hüzünle-sevinci eş zamanlı yaşayacağınız nadir ortamlardan biriydi. Bir yandan yakının kaybeden birinin koridorda yankılanan acı feryadına, diğer yandan bir bebeğin dünyaya merhaba dediği ilk çığlığına tanık oldum. Sanki o koridor bir mesaj veriyordu bana. Ağlayarak dünyaya gelenin, ağlatarak dünyadan gidişini gördüm. Hayata tutunanlarla, dünyaya veda edenleri gördüm. Zaman geçmiyor denen yerde, zamanın bitişini gördüm. "Keder büyüdüğünde, dünyanın gözlerde küçüldüğünü gördüm"

Sedat Şahin'den Anneye Ağıt!

Gaziosmanpaşa şafak hastenesinden Çamlıca erdem hastenesine getirdiğim Son gün…

21 ekim 13.30'daki görüşmemiz bin bir çeşit duyguyla tamamlandı. Bunu ancak yaşayanlar bilir; rüyaların, hislerin, can sıkıntısının size bir şeyler fısıldadığını hissedersiniz, yine de yüzleşmek istemezsiniz. Fakat hayat bu konuda çok acımasızdır ve korktuğunuz şeyi başınıza getirmekte çok ustadır. Ve artık hayatın sizi "acı bir sona" doğru götürdüğünü hissedersiniz. Her çalışında Telefonun melodisine bile yansır o acı his… 08:00 da yogun bakım önünde annemin acı haberini aldığım o an… İlk kez hissettiğim yetim kalmanın ve annesizliğin acısı… Elbet bunu dindirmek için çeşitli yöntemler vardır ama hiç şüphesiz en önemlilerinden biri:

Annemin hastalığından son anına kadar yanımda olan, duasını gönderen, uzakta da olsa varlığını hissettiren, yaşadığım acıyı paylaştıkça azaltan bütün dostlarıma minnettarım.

Klasik olacak ama anneniz sağsa hemen kalkın ve sarılın, uzaktaysa arayın.(tabi babanıza da)Kendiniz için bunu yapın, bir gün keşke demek için çok geç olmasın!

Yarabbi! Bizi nimetlerine şükredenlerden ve her nefeste Allah diyenlerden eyle.

Güçlü olana merhamet yakışır, Yarabbi merhametinle muamele et. (Amin)

Sedat Şahin'den Anneye Ağıt!

Son Dakika Yaşam Sedat Şahin'den Anneye Ağıt! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement