"Bir Bardak Su Getirecek Gücüm Var" Yazınca Evlendi - Son Dakika
Yerel

"Bir Bardak Su Getirecek Gücüm Var" Yazınca Evlendi

Metin Bolat - Konya'da radyo programında tanışan, biri kas hastalığı nedeniyle yüzde 40, diğeri geçirdiği kaza sonrası yüzde 96 engelli olan çift, ailelerinin istememesine rağmen hayatlarını birleştirerek mutluluğu yakaladı.

29.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metin Bolat - Konya'da radyo programında tanışan, biri kas hastalığı nedeniyle yüzde 40, diğeri geçirdiği kaza sonrası yüzde 96 engelli olan çift, ailelerinin istememesine rağmen hayatlarını birleştirerek mutluluğu yakaladı.

Konyalı Bülent Durak (38), 1995 yılında Antalya yakınların geçirdiği trafik kazası sonrası omur ilik zedelenmesi ve felci nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi.

Durak, uzun yıllar gördüğü tedaviyle oturmayı, yemeyi, bardak ve kaşık tutma gibi günlük işlerini yeniden öğrenerek tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.

Bacağını ve kollarını da zamanla hissetmeye başlayan ama yürüyemeyen yüzde 96 engelli Bülent Durak'ın hayatı 2005 yılında radyo programında tanıştığı Zonguldaklı Fatma ile neredeyse tamamen değişti.

Yaşama daha sıkı sarılan Bülent Durak, geçirdiği bir çeşit kas hastalığı nedeniyle yürümekte ve hareket etmede zorlanan Fatma ile bir yıl boyunca mektuplaştı.

Eşine yazdığı mektupta 'bana bir bardak su getirecek gücün var mı-' diye yazan ve sonrasında "Evet" cevabı alan Bülent Durak, tanımadığı sadece mektupla iletişim kurduğu Fatma ile evlenmeye karar verdi.

Ailelerin karşı çıkmasına rağmen 3 yıl önce evlenen Bülent ve Fatma Durak çifti, birbirlerinin engelini sevgileriyle kapatıyor.

-Birbirlerinin engelini örtüyorlar-

"Eşimle bir yıl boyunca mektuplaştık. Eşime 'bana bir bardak su getirecek gücün var mı- diye sordum. 'Evet' cevabını alınca da evlenmeye karar verdim" diyerek, AA muhabirine yaşadıklarını anlatmaya başlayan Bülent Durak, evlenmeye karar verdiklerinde engelli oldukları için her iki tarafın da ailelerinin karşı çıktığını söyledi.

Ancak bir yıl boyunca görmeden mektuplaştığı sonra tanışma fırsatı yakaladığı eşiyle birbirlerine aşık olduklarını ve mutluluklarını evlilikleriyle taçlandırdıklarını belirten Durak, eşiyle birbirlerini sürekli motive ettiklerini bildirdi.

Önceden tek başına hiçbir işlerini kendilerinin yapamadığını ancak evlendikten sonra hem eşinin hem de kendisinin sorumluluk sahibi olduğunu ifade eden Durak, "Yalnızlığımız sona erdi. Biz birbirimizi tamamlıyoruz. Eşim zorda olsa yürüyebiliyor, hareket ediyor. Ancak kollarında, belinde çok güç yok. Ben yürüyemiyorum. Ama kollarım iyi. Birbirimizin çok zorlandığı şeyleri yine kendimiz çözüyoruz" diye konuştu.

Devletin kendine ve eşine bağladığı maaşla geçindiğini hatırlatan Durak, kendine göre bir iş bulursa çalışmayı düşündüğünü dile getirdi.

Eşini çok sevdiğini anlatan Durak, "engelli" diye bir şeyin olmadığını, kişinin engelli kelimesini önce zihninde bitirmesi gerektiğini kaydetti.

Fatma Durak (38) ise hayatlarında engele yer olmadığını, eşiyle birbirlerinin engelini sona erdirdiklerini, yalnızlıktan kurtulduklarını söyledi.

Eşinin kendisini, kendisinin de eşini çok sevdiğini ve sevgilerinin her geçen gün artarak devam ettiğini vurgulayan Durak, "Daha çok yeni evliyiz. Çocuk sahibi olmak istiyoruz ama benim hastalığım kalıtsal. Çocuğumuzun sağlık problemi olacağı düşüncesi ve doktorların tavsiyesiyle bir bebek dünyaya getirmemeye karar verdik. Mutluluğumuzu görenler hayretle bize bakıyor. Biz yaşamayı seviyoruz" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bir Bardak Su Getirecek Gücüm Var' Yazınca Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement