Bir Damla Farkındalık" Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bir Damla Farkındalık" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Faruk Atasoy'un, "Bir Damla Farkındalık" adlı 3. kişisel karma fotoğraf sergisi açıldı.

06.11.2017 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf sanatçısı Faruk Atasoy'un, "Bir Damla Farkındalık" adlı 3. kişisel karma fotoğraf sergisi açıldı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde, Osmanlı Hanedanı'nın katkılarıyla düzenlenen serginin açılışı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ile Sultan 2. Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Osmanoğlu, Abdülmecid Efendi Köşkü'nde düzenlenen sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda sanata ve sanatçıya karşı oldukları yönünde bir intiba bırakıldığını belirtti.

Atalarının sanata ve sanatçıya verdiği değere dikkati çeken Osmanoğlu, şunları söyledi:

"Atalarımıza bakarlarsa sanata ne kadar değer verdiğimizi anlarlar. Müstehcen olan bir şeyin öyle bir mekana konmasına karşıyız, dedik. Karşı geldiğimiz için sanat camiası ve medyadan bize ağır eleştiriler geldi. Bunun arkasından kendini bilmez birkaç kişi, o heykele saldırmak istemiş. Sanki biz göndermişiz gibi, bir algı oluştu. Bu da bizi rahatsız etti. Biz sanatı destekliyoruz. Faruk kardeşimizi de biliyoruz, çok iyi bir fotoğrafçı. Sanata ve sanatçıya olan katkımız devam edecek."

Sanatçı Faruk Atasoy da sergiyle İslam coğrafyasında yaşanan sorunları yansıtmayı ve bu konuda bir farkındalık oluşturmayı amaçladığını anlattı.

Atasoy, sergiden elde edilecek gelirin bir kısmının Arakan'da yaşayan Müslümanlara aktarılacağını dile getirerek, "İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, her ne kadar televizyonlarda daha ağır bir şekilde işlense de ben kendi tarzımda işledim. Kansız bir sergi, fotoğraflarımda kan yok." diye konuştu.

Karma fotoğraf sergisi, 12 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Damla Farkındalık' Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement