Bir Efsaneye Daha Veda Ediyoruz - Son Dakika
Teknoloji

Bir Efsaneye Daha Veda Ediyoruz

Bir Efsaneye Daha Veda Ediyoruz

Geçtiğimiz Aralık ayında iflas başvurusunda bulunan THQ, parça parça yeni alıcılarına doğru yol aldı.

24.01.2013 00:30  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Geçtiğimiz Aralık ayında iflas başvurusunda bulunan THQ, parça parça yeni alıcılarına doğru yol aldı. 1989 yılında kurulan ve bünyesinde Saints Row, Warhammer 40,000, Company of Heroes, Darksiders, WWE ve Red Faction gibi markaları barındıran firma, son yıllarda kötü yönetim ve kötü oyun satışları sebebiyle maddi sıkıntılar yaşıyordu. Yönetimde yapılan değişiklikler ve tasarruf tedbirlerinin hiçbiri işe yaramayınca, iflas bayrağı çekildi ve bugün itibarıyla THQ'ya ait birçok değer, piyasanın diğer firmaları tarafından kapıldı. Ölen balığı diğer balıklar paylaştı yani.

Buna göre;

Company of Heroes ve Warhammer 40,000: Dawn of War gibi markaların geliştiricisi Relic Enterntainment, bundan böyle SEGA'nın oldu. SEGA, bu satın alım için 26.6 milyon dolar önerdi. İkinci sırada ise, 26.3 milyon dolarla ZeniMax Media bulunuyordu.

Koch Media, Saints Row'un geliştiricisi Volition'u bünyesine katarken, aynı zamanda Metro serisinin de dağıtım haklarını aldı. Firma, Volition için 22.3 milyon dolar, Metro için de 5.8 milyon dolar ödedi.

Crytek ise, bir süredir üzerinde çalıştığı Homefront 2'yi tamamen üzerine aldı. 500 bin dolar ödeyerek Homefront serisinin haklarını elde etti.

Take-Two'da 11 milyon dolar ödeyerek, henüz duyurulmamış bir projenin sahibi oldu.

Ubisoft'a gelince. Ubisoft da South Park: The Stick of Truth'ün dağıtım haklarını aldı, aynı zamanda THQ Montreal'i de bünyesine kattı.

Darksiders'ın geliştiricisi Vigil ve WWE serisinin geleceği konusunda, henüz bir bilgi verilmedi. Birçok THQ çalışanı işsiz kalmış durumda. Böyle bir firmanın böyle bir hale gelmesini tabii ki kimse istemezdi.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bir Efsaneye Daha Veda Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement