Bir Elinde Değnek Bir Elinde Kitap - Son Dakika
Güncel

Bir Elinde Değnek Bir Elinde Kitap

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde "kitap kurdu" olarak bilinen 57 yaşındaki çoban Hasan Ersoy, kitaplarını almadan hayvan otlatmaya çıkmıyor.

15.02.2018 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde "kitap kurdu" olarak bilinen 57 yaşındaki çoban Hasan Ersoy, kitaplarını almadan hayvan otlatmaya çıkmıyor.

Çiğdemli beldesinde kendisine ait 250 küçükbaş hayvanı bulunan Ersoy, hayvanlarını meraya götürürken yanına en az 3 kitap almadan yola koyulmuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla hazırlığa başlayan Ersoy, evindeki mini kütüphanesinden o gün okumayı planladığı kitaplarını seçiyor. Daha sonra koyunlarını ağıldan çıkaran Ersoy, bir elinde değneği, bir elinde kitabıyla otlak alanların yolunu tutuyor.

Kitap okumayı çok sevdiğini, hayvanlarını otlatırken de okumaya bol bol vakit bulduğunu anlatan Ersoy, "Okumadan fikir sahibi olunmuyor. Başkasının verdiği fikir, benim beynime dolmuyor." dedi.

Ersoy, "Sabah erken meraya çıkıyorum. Saat 09.00 gibi koyunlar, karınları doyduğu için dinlenmeye geçiyor. O zaman ben de kitap okumaya başlıyorum. Burada boş vaktim çok oluyor ve kitap okuyarak değerlendiriyorum. Yanımda 3 kitap bulunduruyorum. Birinden yorulduğumda başka kitaba geçiyorum." diye konuştu.

Büyük kızının öğretmen olduğunu ve zaman zaman kendisine kitap gönderdiğini, bu sayede evinde küçük bir kütüphane oluşturduğunu dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"Yerde bir gazete parçası görsem okumaya çalışıyorum. Okumak çok önemli, okumadan bilgi sahibi olunmaz. Kitap olmasa dahi bir gazete parçası, bir dergi gördüğünüzde okuyun. Onun içinde belki size çok lazım olacak bir bilgi olabilir. Sabah çıktığınızda elinize sigara alıyorsunuz, bir kitap almak çok mu zorunuza gidiyor? Sigara paketinizi unutmuyorsunuz. Sigaraya vereceğiniz parayı kitaba verin."

Sürü yönetimi sertifikası olduğunu belirten Ersoy, "(Çoban cahildir) diye bir şey yok. Okula gitmeden kendine yeten yüzlerce insan var. Çoban da kendisini geliştirir. Her insanın okuması lazım, illa okumak gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Elinde Değnek Bir Elinde Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da Baharın Gelişiyle Besiciler Hayvanlarını Meraya Çıkardı
    14:34 Ağrı'da Baharın Gelişiyle Besiciler Hayvanlarını Meraya Çıkardı

    Ağrı'da baharın gelmesiyle birlikte besiciler, koyun, kuzu ve büyükbaş hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Kış boyunca ahırlarda beslenen hayvanlar, şimdi tekrar köylerine götürülüyor. Besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.


Advertisement