Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" Dadaş Film Festivalinde Özel Gösterimle İzleyicilerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" Dadaş Film Festivalinde Özel Gösterimle İzleyicilerle Buluşacak

Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" Dadaş Film Festivalinde Özel Gösterimle İzleyicilerle Buluşacak

Van Depreminde hayatını kaybeden Erzurumlu Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın anısına yapılan “Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” adlı belgesel, 9.Uluslarası Dadaş Film Festivali kapsamında özel bir gösterim izleyicilerle buluşacak.

30.04.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Depreminde hayatını kaybeden Erzurumlu Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın anısına yapılan "Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" adlı belgesel, 9.Uluslarası Dadaş Film Festivali kapsamında özel bir gösterim izleyicilerle buluşacak.

2011 yılında Van'da meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz anısına çekilen, yönetmenliğini Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanın Jale Alcan'nın yapımcılığını İletişim Fakültesi Öğrencisi Mehmet Yılmaz'ın üstlendiği "Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" adlı belgesel, bu yıl Erzurum'da 9.kez düzenlenecek olan Dadaş Film Festivali'nde özel gösterim olarak gösterilecek.

Festival kapsamında sadece 3 eserin özel gösterime alındığını ifade eden festival Başkanı Nil Gürpınar, Sebahattin Yılmaz'ın Erzurum için çok değerli olduğunu söyledi. Nil Gürpınar, "Bu yıl festivalimizin teması komedi ama Van Depremi'nde yaşamını yitiren Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın anısı festivalimizde özel gösterime aldık. Festival kapsamında Düğün Dernek, Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı ve Charlie Chaplin'in anısına Muzi Oldu Şarlo filmlerini özel gösterimle izleyicilerle buluşturacağız." dedi.

Belgeselin yapımcısı Mehmet Yılmaz, Türkiye'deki deprem gerçeğini ele alan ve Gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın hayat hikayesini işleyen bu belgeselin böylesine önemli bir festivalde özel gösterime alınmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

2 Mayıs Cuma günü başlayacak olan festivalde "Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı" adlı belgesel 5 Mayıs saat 12.30 Düğün Dernek filminden önce Cinetekno Sinema Salonunda gösterime girecek.

Sebahattin Yılmaz'ın yaşamını konu alan ve Türkiye'deki deprem gerçeğini işleyen belgeselin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününde galası yapılmış ve izleyicilerden tam not almıştı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı' Dadaş Film Festivalinde Özel Gösterimle İzleyicilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement