Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" Zorlu Psm'de Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" Zorlu Psm'de Sahnelendi

Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" Zorlu Psm\'de Sahnelendi

Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü Amerikalı yazar Edward Albee'nin ölümsüz eseri "Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" sanatseverlerle buluştu.

10.03.2017 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü Amerikalı yazar Edward Albee'nin ölümsüz eseri "Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" sanatseverlerle buluştu.

Çolpan İlhan- Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından Zorlu PSM'de sahnelenen oyuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan başrol oyuncusu Burak Sergen, konservatuvar yıllarından itibaren bu oyuna özel bir ilgi duyduğunu belirterek, "Edward Albee, birkaç ay önce ölünce, artık bunun yapılması gerektiğine kanaat getirdim. Kerem Alışık'a bunu söyledim ve 'Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu olarak bunu yapalım' dedim. Böylece yola çıktık." dedi.

Sergen, yazar Albee'nin 2007'de bir ön oyun yazarak oyunu tamamen güncellediğine işaret ederek, "İlk oynanışı 1959, Almanya. Ondan sonra hiç güncellenmemiş. Onun için tekrar ele alıp bu akşam izleyeceğiniz teksti hazırlamış. Biz tekrar onu çevirttik ve böylece bir yola çıktık. Bu yol çok zor bir yol. Çünkü Edward Albee'nin en başta gelen, dünyada en çok oynanan ve bütün tiyatro repertuvarlarında olan oyunlardan biri." ifadelerini kullandı.

İki oyuncu olduğu için eserin hem basit hem de zor olduğunun altını çizen Sergen, sosyal farklılıklar ve iletişimsizliğe dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Herkes birbiriyle karşı karşıya otururken bile neredeyse telefondan mesaj atıyor. Bunun için iletişimsizliğin had safhada olduğu evrende, dünyamızda, duyguların ne kadar ön planda olması, gerçek ve insana özgü duyguların artık birbiriyle buluşması gerektiğini, birtakım teknolojik aletlere ihtiyaç olmadığını, beş duyumuzu kullanmamız gerektiğini, bunları yapamıyorsak da insanı ölüme götüren bir süreci anlatmış Albee, çok başarılı bir şekilde. Burada Jerry'nin hikayesini duyacağız. Parkta tesadüfen karşılaşmış, sınıfsal ve sosyal yapıları farklı iki kişinin, kaderin getirdiği birtakım oyunlarla birbirlerine bir şeyleri anlatmak isteyip anlatamamalarını ele alıyor."

Burak Sergen, oyunda çok önemli mesajların iletildiğini vurgulayarak, "Oyunu Gökhan Erarslan yönetti. Onur Kırat ile birlikte oynuyoruz. Müzik Hakan Şavklı, hareket düzeni Alpaslan Karaduman, kostümler Dilek Kaplan tarafından hazırlandı. İki aya yakın çalıştık." diye konuştu.

Şahin Adıgüzel, Edanur Hancı, Ayşin Ayata, Ferdi Taşkın, Merve Göydağ ve Serkan Beşiroğlu'nun da rol aldığı oyun, 18 Mart'ta Çolpan İlhan Sahnesi'nde, 28 Mart'ta Zorlu PSM'de, 31 Mart'ta ise Grand Pera'da yeniden sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi' Zorlu Psm'de Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement