Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevla'ya Yakaralım" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevla'ya Yakaralım" Etkinliği

Etkinlik kapsamında, Sırrı Er "Mevla'ya Yakarış" çalışmasıyla 17 Nisan'da CRR'de İstanbullu dinleyicilerle buluşacak.

14.04.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da "Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevla'ya Yakaralım" etkinliği düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, etkinlikleriyle toplumun kültür mirasına ve manevi değerlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Kültür Müdürlüğü, Sırrı Er'in davudi sesiyle seslendireceği ve içinde İsmi Azam'ın da yer aldığı "Mevla'ya Yakarış" adlı çalışmasını, "Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevla'ya Yakaralım" etkinliği kapsamında İstanbullularla buluşturacak.

Sırrı Er, 17 Nisan'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda "Mevla'ya Yakarış"ı orkestra ve koro eşliğinde ilk kez sahnede seslendirecek.

Programda, Sırrı Er ile Murat Doğru, Jale Parıltı ve İsmail Coşar da ilahi ve kasideler sunarak dinleyicilere maneviyat dolu bir gece yaşatacak.

İki bölümden oluşacak programın ilk bölümü, İsmail Coşar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Tekbir, Salat-ü Selam ve kasidelerin okunacağı bölümde, Murat Doğru "Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan" ilahisini seslendirecek. "Salik Meratip Kateder" ilahisi ile bitecek ilk bölümde Sırrı Er, ney taksimi eşliğinde esmalar okuyacak.

Etkinliğin ikinci kısmı tanbur taksimi ile başlayarak Sırrı Er'in esmalar söylemesi ile devam edecek. Jale Parıltı'nın da "Güzel Aşık Cevrimizi" ilahisini okuyacağı etkinlikte, Sırrı Er bir methiye seslendirecek. Program, kaside ve ilahilerle sona erecek.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun verilmesi amaçlanan etkinlikte, dinleyicilerin gerçek sevgiyi hissetmesi hedefleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bir Olalım Birlik Olalım Gelin Mevla'ya Yakaralım' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement