Bir Şakacı, Deepfake ile Hollywood Tarihini Altüst Etti - Son Dakika
Teknoloji

Bir Şakacı, Deepfake ile Hollywood Tarihini Altüst Etti

Bir Şakacı, Deepfake ile Hollywood Tarihini Altüst Etti

Hollywood'un ikonik rollerini başka oyuncuların canlandırdığı deepfake videoları yapan bir şakacı, Amerikan sinemasının adeta altını üstüne getirdi. Stallone'lu Terminatör 2? Hiç sorun değil.

15.07.2019 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternette sık sık bazı ikonik rolleri son anda kaçıran oyunculara dair haberler ve içerikler karşımıza çıkıyor. Bizim de benzer içeriklerimiz var çünkü biz de "Acaba nasıl olurdu?" demekten kendimizi alamıyoruz.

Deepfake uygulamaları ile ikonik rolleri geri çeviren ya da o role hiç düşünülmemiş insanları da filmlerin başrolünde görebiliyoruz. Bir nevi ".... olsaydı" senaryosu olan bu çalışmalar, insanların kafasını karıştırabilecek kadar iyi.

Deepfake, makine öğrenmesini kullanarak bir görüntüyü bir diğerinin üzerine giydirmeye yarıyor. Yüzleri, vücut hareketlerini değiştirmek için bu yöntemi kullanmak mümkün durumda. Sonuçlar da insanın ağzını açık bırakabilecek kadar gerçekçi ve bu nedenle çeşitli kanun dışı amaçlar ile kullanılabileceğinden de korkuluyor.

Ctrl Shift Face adlı bir YouTube kullanıcısı ise bu yöntemi kullanarak Hollywood filmlerindeki başrolleri değiştiriyor. İkonik filmlerin en bilindik sahnelerinde farklı aktörleri görmek isteyenlerin izlediği kanalda yaratıcı çalışmalar var. The Shining'de Jack Nicholson yerine Jim Carrey oynasa nasıl olurdu? Sylvester Stallone'un Terminator 2'de başrol olması ilginizi çeker miydi? Rick Astley'nin Never Gonna Give You Up şarkısını David Bowie'den dinlemek ister misiniz? Bunlar, kanaldaki çalışmalardan bazıları.

Gerçek kimliği bilinmeyen kanal sahibi, bu tür gelişmiş teknolojilerin artık birkaç Hollywood stüdyosuna ait olmadığını gösteriyor. Sayfanın yaratıcısı, kendisinin kodlama yapmadığını ve yapay zekanın tam olarak nasıl çalıştığını bilmediğini söylüyor. Genel olarak programa kullanılacak görüntüyü ve hedef görüntüyü yüklemek, sonrasında da elle düzeltme yapmak gerekiyor. Nöral ağ yardımıyla görüntüleri işleyen yapay zeka, son adımda iki görüntüyü birleştiriyor.

Bu teknoloji bir noktada Hollywood'da elbette kendine yer bulacaktır. Captain America: The First Avenger'da Chris Evans'ın yüzünün bir çocuk bedenine oturtulduğunu görmüştük. Gelecekte bu yöntemi daha sık görebiliriz. Yakın gelecekte sesler konusunda da benzer çalışmalar yapılabilir.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Bir Şakacı, Deepfake ile Hollywood Tarihini Altüst Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement