"Bir Tek İstiklal Marşında Ayağa Kalkarız" - Son Dakika
Güncel

"Bir Tek İstiklal Marşında Ayağa Kalkarız"

"Bir Tek İstiklal Marşında Ayağa Kalkarız"

AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve "Kırkpınar'da Bakanlarımız bayrak geçerken ayağı kalkarak selamladılar ve sonra oturdular."

12.07.2013 13:19  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve " Kırkpınar'da Bakanlarımız bayrak geçerken ayağı kalkarak selamladılar ve sonra oturdular. Biz tek bir marşta ayağa kalkarız, o da İstiklal Marşı'dır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, İl binasında yaptığı toplantıda, onuncu yıl marşının 10-15 yıl öncesine kadar bu milletin okunduğunda, ortak olarak heyecanlandığı bir marş olduğunu belirtti. Kahve, "Özellikle 28 Şubat sürecinden sonra Onuncu Yıl Marşı'nın sanki İstiklal Marşı yerine geçen bir marş haline getirtilmesi, İstiklal Marşı'nı hatta kenara koyup bir ikame marş olarak arz edilmesini, bununla psikolojik baskı oluşturulmaya çalışılmasını, ulusalcılar, darbeciler gibi nitelendirdiğimiz kesimlerin bu marşla kendilerini ifade etmelerinden, rahatsız olduğumu ifade etmek isterim. Bir dönemler dağ başını duman almış marşımız vardı bizim. O ne hikmetse gündemden düştü, onuncu yıl marşının sözlerini dile getirdiğimizde bunları kim yerine getiriyor. 'Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan', demir ağlarla, hızlı trenlerle yurdu kim donatıyor, ona da bir bakmak lazım. Bu işler sadece marş söylemekle olmuyor" dedi.

"AK PARTİLİLERİN KATILDIĞI ORTAMDA BİRİLERİ BUNU YAPIYOR"

İl Başkanı Kahve, "Birileri yapılması zorunlu olmayan bir hareketi, kalabalıklar istediği için, yapa yapa bu hale geldik. Yani bunun arkasında özel şeylerde aramamalı, orada birilerinin söylemeye çalıştığı şey buydu işte. 15 bin kişinin duygularıyla oradaki bakanlarımız üzerinde de bir psikolojik hava oluşturularak, onların da bu tempoya ayak uydurmasıydı. Özellikle 28 Şubat'tan sonra maalesef hükümet ve hükümet temsilcilerimizin katıldığı, AK partililerin katıldığı ortamda birileri bunu yapıyor. Biz de buna fırsat vermiyoruz. Hiç kimse canı istedi diye ya da belli bir görüşe ayağa kalkıp alkış tutturmak durumunda değildir. Sayın bakanlarımız da şahsım da, yani orada 30 bin kişi ayağa kalktı, kalkabilir. Olaya bir kayıp kazanç olarak değil. Olayın, doğruluğu yanlışlığı, fazlalığı eksikliği tartışılabilir; ama bakanlarımızın onuncu yıl marşı söylenirken, ayağa kalkmaması bir suç unsuru mu? Bir yasa çiğnememi var? Herkes kalktı, onlar da kalksın. Kalkabilirlerdi, kalkmamayı tercih ettiler" şeklinde yorumladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Bir Tek İstiklal Marşında Ayağa Kalkarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement