Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor - Son Dakika
Yerel

Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor

- Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki 35 metre uzunluğundaki 15 yaşındaki Mevlana cinsi üzüm her yıl bir tonun üzerinde üzüm veriyorMANİSA - Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesinde yaşayan 78 yaşındaki İbrahim Akçam, evinin bahçesine 15 yıl...

05.07.2019 00:46  Güncelleme: 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki 35 metre uzunluğundaki 15 yaşındaki Mevlana cinsi üzüm her yıl bir tonun üzerinde üzüm veriyor

MANİSA - Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesinde yaşayan 78 yaşındaki İbrahim Akçam, evinin bahçesine 15 yıl önce diktiği 35 metre uzunluğundaki Mevlana türü üzüm asmasından her yıl bir tondan fazla üzüm topluyor. Geçtiğimiz yıl 1200 kilogram üzüm toplayan Akçam, 2 sene önce 1800 kilo üzüm toplayarak en yüksek verimi elde ettiğini söyledi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesinde yaşayan İbrahim Akçam, 15 yıl önce evin bahçesine diktiği tek çubuk Mevlana türü çekirdekli üzüm asmasını evinin bahçesine kurduğu çardağa saldırarak bugün 35 metre uzunluğa gelmesini sağladı. Asmayı çardağa sardıran Akçam, yıllara göre hem gölgesinden hem ürününden yararlandığını belirterek, "Yaklaşık 15 yıllık bir asma. İki yıl önce bin 800 kilo üzüm alarak en yüksek verimi elde ettim. Ondan sonra 1500 kilogram, 1300 kilogram geçen yıl ise bin 200 kilo yaş üzüm aldım. Bu sene ne olur onu bilemiyorum. Bizim buralarda bu üzüme parmak üzümü veya Mevlana üzümü deriz. Bu asmanın uzunluğu yaklaşık 30-35 metre. 35 metrelik asmadan bu sene verim nasıl olur onu tam olarak bilemiyorum." dedi.

Akçam, yaz aylarında üzüm asmasının gölgesinde serinlerken, salkımları da seyretmenin insana ayrı bir keyif verdiğini sözlerine ekledi.

Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir üzüm asmasından bir tondan fazla üzüm alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement