Bir Yağmur Tanesi Kadar Ak ve Berraktı - Son Dakika
Güncel

Bir Yağmur Tanesi Kadar Ak ve Berraktı

Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi Hazretleri Anılıyor

14.02.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim'e hizmete adayan son dönem hak dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, vefatının 29. yıldönümü münasebetiyle, 23 Şubat Cumartesi Günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programla rahmet, minnet ve şükranla yâd edilecek.

94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah'a ve Allah'ın kullarına hizmet ve irşatla geçiren son dönem büyük Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu vefatının 29. senesinde düzenlenecek bir günlük anma programı ile yâd edilecek. 23 Şubat Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ve Hafız Mustafa Efe'nin tilavetiyle başlayacak programda Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu, Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert ve Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren konuşmacı olarak yer alıyorlar.

Bir Yağmur Tanesi Kadar Ak ve Berrak

Necip Fazıl Kısakürek'in "Sami Efendi mi? O bir yağmur tanesi kadar ak ve berraktır" sözleri ile hayranlığını ifade ettiği son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, aslen Adanalı olup, Darülfünun Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitirmiş, Adana'da başladığı irşat vazifesini, 1953'ten sonra İstanbul Erenköy'de devam ettirmiştir. 1979 yılında gönlündeki Rasulullah muhabbeti ile Medine'ye hicret eden Sami Efendi Hazretleri 12 Şubat 1984 günü vefat etmiş ve Cennetü'l-Baki Mezarlığına defnedilmiştir. Sükûtu, edebi, mahfiyeti, tevazusu ve kalbî hayatı ile sevenlerinin hayatında derin tesirler bırakan Sami Efendi Hazretleri Kur'an-ı Kerim okumayı, az yemeyi, seherleri değerlendirmeyi, sürekli zikir halinde bulunmayı ve salih ve sadıklarla beraber olmayı tavsiye ederlerdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Yağmur Tanesi Kadar Ak ve Berraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement