Bir Yılda 7.6 Milyon Ziyaretçi - Son Dakika
Güncel

Bir Yılda 7.6 Milyon Ziyaretçi

Bir Yılda 7.6 Milyon Ziyaretçi

ArenaPark'ı bir yılda 7.6 Milyon kişi ziyaret etti.

15.10.2012 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 80 milyon liralık yatırımla kapılarını açan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni bir yılda 7 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Toplam 100 mağazanın bulunduğu ArenaPark'ta yer almak için pek çok firma sıraya girdi.

Türkiye'nin en nitelikli konut projelerinin bulunduğu ve yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Halkalı Atakent'in ilk ve tek alışveriş merkezi ArenaPark'ı bir yılda 7 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Artaş İnşaat'a bağlı Atakent Turizm Yat. İnş. San. ve Tic. A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ArenaPark'ta 100 mağaza bulunuyor.

ArenaPark'ı her geçen gün artmakla birlikte hafta içi günde 20-22 bin, hafta sonuysa 30-35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Ziyaretçi sayısının alışverişe dönüş oranı ve sepet ortalamamız Türkiye'deki pek çok AVM'den yüksek. Bu oranlar özel günlerde daha da yukarı çıkıyor" dedi.

TREND CARD'LA AYDA 9.8 KEZ ALIŞVERİŞ YAPILIYOR

ArenaPark ziyaretçilerinin alışveriş oranları hakkında bilgi veren Erkoç, "Müşteri sadakat kartımız Trend Card sayesinde ziyaretçilerin alışveriş merkezimize ne sıklıkta geldiğini ve ne kadar alışveriş yaptığını rahatlıkla görebiliyoruz. Buna istinaden yaptığımız tespitlere göre ziyaretçilerimiz ayda ortalama 9.8 kere yani haftada yaklaşık 2.45 kere ArenaPark'tan alışveriş yapıyor" diye konuştu. Muhsin Erkoç, ziyaretçilerin ağırlıklı olarak gıda, giyim ve teknoloji ürünü aldığını, bulundukları bölgenin yapısına paralel olarak gıda ve yeme içme harcamalarının da yüksek olduğunu anlattı.

YAŞAM MERKEZİ OLMAYI BAŞARDI

ArenaPark'ın bir alışveriş merkezinin ötesinde Atakent halkının pek çok ihtiyacının karşılandığı yaşam merkezi haline gelmeyi başardığını belirten Erkoç şöyle devam etti:

"Buraya gelenler alışveriş ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da cafe ve restoranlarımızda keyifli bir mola verebiliyor, sinema ve oyun alanımızda eğlencenin tadına varabiliyor. Bu bağlamda hemen alışverişini yapıp ya da yemeğini yiyip giden olduğu kadar bir sayfiye alanı gibi süs havuzlarımızın çevresinde oturup dinlenenler, yürüme alanlarımızda yürüyüş yapan ziyaretçilerimiz de bulunuyor. Bu nedenle özellikle hafta sonları ve hafta içi akşam üstleri ziyaret süreleri daha da uzuyor."

ArenaPark'ta 100 mağazanın bulunduğunu ifade eden Erkoç, "ArenaPark'ta her gelir grubundan ve her yaştan tüketiciye hitap eden markalar var. 8.500 metrekarelik alanı ile Kipa merkezde en yüksek ciroyu yapan marka. Yaklaşık 3000 metrekarelik alanı ile elektronik marketimiz Teknosa gençlerin ve teknoloji meraklılarının uğrak yeri. Yine 3000 metrekarelik çocuk eğlence alanımız Star Park sınırsız eğlence arayanlara hitap ediyor. Zengin marka karmasına sahip diğer mağazalarımız da alışverişi adeta keyife dönüştürüyor" diye konuştu.

ATAKENT'TE 200 BİN KİŞİ YAŞIYOR

ArenaPark'ın ziyaretçi profili hakkında da bilgi veren Muhsin Erkoç şunları söyledi:

"Ziyaretçilerimiz genellikle karı-koca çalışıyor ve belli bir gelir seviyesinin üzerinde yaşıyor. Tabi bunda bulunduğumuz bölgenin de büyük rolü var. Halkalı Atakent'te, Türkiye'nin en nitelikli konut projeleri bulunuyor. Arenapark, Avrupa Konutları 1'in yanında ve Avrupa Konutları 3, Soyak Olympiakent, TOKİ Evleri, Sinpaş Bosphorus City ve Güneş Park Evleri'ninse tam ortasında yer alıyor. Bizim bulunduğumuz Atakent'te yaklaşık 200 bin kişi yaşıyor. Bu bölgede yaşayanların ortak özelliği 40 yaş altı, üniversite mezunu olmaları ve özel sektörde yönetici ya da firma sahibi pozisyonunda çalışmaları. Yani alışveriş merkezi kültürü olan ve alışveriş yapma alışkanlıkları oturmuş bir kitleden bahsediyoruz."

Bu nedenle ArenaPark'taki her markanın büyük ilgi gördüğünü ve alışveriş merkezinin yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığını belirten Erkoç, "Merkezdeki 100 mağazanın da tamamı dolu ve ciddi bir bekleme listemiz var. AVM'de yer açıldıkça büyük bir titizlikle çalışmamızı yapıp en uygun markaya yer veriyoruz" açıklamasında bulundu.

GRUBUN AVM SAYISI ARTACAK

Avrupa Konutları ile inşaatta markalaşan Artaş İnşaat'ın alışveriş merkezi yatırımları hakkında da bilgi veren Muhsin Erkoç, "Bağlı bulunduğumuz Artaş İnşaat'ın tamamı kendisine ait üç AVM yatırımı var. Bunlar, ArenaPark, Sefaköy'deki ArmoniPark ve Kayseri'deki Kayseri Park. Artaş İnşaat'ın Bakırköy'deki Carousel'de ve açılışa hazırlanan Hadımköy'deki Westa AVM'de ise değişik oranlarda hissesi bulunuyor" dedi.

Organize perakende sektöründe önemli bir yere sahip olan Artaş İnşaat'ın iki yeni AVM projesinin daha bulunduğunu ifade eden Erkoç, "Bunlardan biri Halkalı Tema Park arazisi içinde yer alacak, diğeri ise Cendere yolunda. Her iki yatırım da proje aşamasında. İki projede de değişik konsorsiyumların içindeyiz. Bu iki proje ile beraber Artaş İnşaat'ın AVM iştiraklerinin sayısı yediye yükselecek" diyerek sözlerini tamamladı.

RAKAMLARLA ARENAPARK AVM

Yatırımcı : Atakent Turizm Yat. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.

Yatırım tutarı: 80 milyon lira

Yapım süresi: 9.5 ay

Açılış tarihi: 26 Ağustos 2011

Mimari firma: Arta Mimarlık

Arsa alanı: 52 dönüm

Toplam alan: 100.000 metrekare

Kiralanabilir alan: 40.000 metrekare

Otopark kapasitesi: 1000 araçlık kapalı, 250 araçlıkta açık otopark alanı mevcut

Mağaza Sayısı: 100

Kat Sayısı: 2 kat + 1 otopark katı

MUHSİN ERKOÇ KİMDİR?

1977 yılında İzmir'de doğan Muhsin Erkoç, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında ABD'nin South Carolina eyaletindeki Clemson University'den iki dalda endüstri mühendisliği ve e-ticaret master dereceleri alan Erkoç, perakende sektörüyle New York'ta tanıştı. Türkiye ile Doğu Asya'dan fonksiyonel ev mobilyaları getiren ve bunları Wall-Mart, Target gibi büyük zincir mağazalara satan bir firmada kurumsal satıştan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüttü.  4.5 yıllık yurtdışı tecrübesinin ardından Türkiye'ye dönen Erkoç, 2007 yılı sonunda ArmoniPark Outlet Center'daki genel müdürlük görevine başladı. Erkoç, Aralık 2009 itibarıyla da Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde genel müdürlük pozisyonunu üstlendi. Muhsin Erkoç, halen Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin Genel Koordinatörlüğünün yanı sıra ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin de genel müdürlüğünü yürütüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Yılda 7.6 Milyon Ziyaretçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement