Birand'ın Bediüzzaman Sırrı - Son Dakika
Güncel

Birand'ın Bediüzzaman Sırrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Birand ile ilgili sırrını açıkladı.

19.01.2013 11:42  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dün vefat eden usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefat etmeden önce Bediüzzaman ve Başbakan Erdoğan hakkında iki belgesel hazırladığını açıkladı.

BİRAND'IN HERKESTEN SAKLADIĞI PROJESİ

"Allah rahmet etsin, nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun" diyen Çelik, canlı yayında Birand'a dair bilinmeyen bir detayı da açıkladı. Çelik, "Mehmet Ali Birand iki belgesel hazırlıyordu. Bunlardan haberim var ve benim de yardımımı, desteğimi istedi ve her fırsatta yardımcı olmaya çalıştım. Hem 'Erdoğanlı Yıllar' diye; bir de Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili bir belgesel hazırlıyordu. Biliyor musunuz bilmiyorum. Ankara'da son olarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Bey'le görüşmek istedi, randevu talebinde bulundu ve randevu vermişti kendisine" şeklinde konuştu.

Bu sözler üzerine şaşıran sunucu Cüneyt Özdemir, "İlk kez sizden duyuyorum" ifadelerini kullandı.

BEDİÜZZAMAN BELGESELİNİN DETAYLARI

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefat etmeden önce Bediüzzaman Said Nursi belgeseli hazırlığında olduğu ortaya çıkarken belgeselle ilgili detaylar da belli oldu.

Bugüne kadar bir çok mekanda çekim yapılırken bir çok kişiyle de röportaj gerçekleştirildi. Belgeselin adının "Aklın Nuru" olduğu belirlendi.

Mart ayında televizyonda yayınlanması planlanan belgesel 10 bölüm halinde sunulacak. Belgeselde Osmanlı'dan günümüze, sistemin "kırmızı çizgisi" diye adlandırılan ve Said Nursi'nin suçlandığı Cumhuriyet, Milliyetçilik, Kürt Sorunu, Laiklik ve Şeriat, Siyaset, İslam Birliği, Eğitim, Nurculuk gibi konular ve Said Nursi'nin kırmızı çizgilere karşı tavrı ile günümüzde nasıl bir algı oluşturduğu ele alınacak.

Türkiye'nin gündemini değiştireceği vurgulanan belgeselin Mehmet Ali Birand'ın vefatından sonra nasıl bir neticeye ulaşacağı ise merakla bekleniyor.

Birand\'ın Bediüzzaman Sırrı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Birand'ın Bediüzzaman Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement