Birazcık Sağduyu Birazcık İnsaf - Son Dakika
Güncel

Birazcık Sağduyu Birazcık İnsaf

Birazcık Sağduyu Birazcık İnsaf

Ve Almanya'nın tarihine kara dönem, hatta kapkara dönem olarak geçen 1933-1945 yılları arasında Naziler, 12 yıl iktidarda kalıp, başta Yahudi kökenliler olmak üzere kendilerinden olmayan milyonlarca insanı katlettiler.

28.07.2018 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ve Almanya'nın tarihine kara dönem, hatta kapkara dönem olarak geçen 1933-1945 yılları arasında Naziler, 12 yıl iktidarda kalıp, başta Yahudi kökenliler olmak üzere kendilerinden olmayan milyonlarca insanı katlettiler.

İkinci Dünya Savaşı sonrası ülkenin Doğu'su Sovyetler Birliği'nin (SB) kontrolüne geçti.

Batı'sı da Müttefikler (die Alliierten) olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa ve İngiltere'nin kontrolüne.

Batı'daki Almanya Federal Cumhuriyeti 23 Mayıs 1949 tarihinde Alman Anayasası'nın kabulüyle resmen kuruldu.

Aynı yıl Sovyet işgalindeki bölgede Doğu Almanya olarak bilinen Demokratik Almanya Cumhuriyeti (DDR) kuruldu.

Özgürlük, eşitlik, dayanışma ve demokratik hukuk devleti ilkelerinin büyük harflerle yazıldığı Alman Anayasası'nın temel değerleri üzerine kurulmuş olsa da Almanya Federal Cumhuriyeti tarihine kara leke, hatta kapkara leke olarak geçen Nazi geçmişinden bir türlü kurtulamadı.

Her zaman Nazi suçlamalarına hedef oldu.

Nazi döneminden yıllar sonra dünyaya gelen Alman politikacılar da öyle.

***

Ülkedeki bankalarda birikimleri olan Almanlara ait bilgileri vermemekte diren İsviçre'yi eleştiren dönemin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Maliye Bakanı Peer Steinbrück, İsviçre medyasının gözünde birden Nazi oluverdi.

İsviçre'deki bazı gazete ve dergiler Hitler bıyıklı, gamalı haçlı Steinbrück fotoğrafları yayınladı.

Birçok Avrupa Birliği (AB) ülkesi gibi Almanya da İngiltere'nin AB'yi terk etme (Brexit) kararını eleştirdi.

Ama en fazla tepki ve eleştiri Almanya Başbakanı Angela Merkel'e geldi.

İngiltere'deki bazı gazete ve dergiler "Avrupa'nın en tehlikeli lideri", "Hitler'den bu yana en tehlikeli lider" başlığı altındaki haberlerinde Merkel'i adeta topa tuttular.

Polonya'da hükümetin yargı üzerindeki etkisini artırmayı içeren

yasal düzenlemelerin Alman politikacılar tarafından da eleştirilmesi üzerine oklar yine Başbakan Merkel'e yönlendirildi.Polonya'daki bazı dergiler Adolf Hitler pozunda, Hitler bıyıklı ve gamalı haçlı Merkel fotoğraflarını kapaklarına taşıdı.

Avrupa Parlamentosu'nun Polonya Aile Ligi milletvekili Maciej Griertych, "Hitler de bir süper güç oluşturmak istedi. Angela Merkel de buna benzer bir şey yapıyor. Ama o (Merkel) ondan (Hitler'den) daha akıllı" diyerek Merkel'i topa tuttu.

Yunanistan'ın mali krizi aşma pazarlığı sırasında da Başbakan Merkel, hedef tahtası oldu.

Sağ popülist Bağımsız Yunanlılar milletvekili Pavlos Haikalis, "Merkel, Hitler gibi. O (Hitler) ülkemizi aldı, bu (Merkel) da bize ekonomik savaş açtı" diyerek Merkel'e çamur attı.

Yunanistan'daki bazı dergi ve gazeteler de Hitler bıyıklı, Nazi üniformalı Merkel fotoğrafları yayınladı.

Hatta bir gazete Merkel'in Atina'ya ziyareti sırasında "Hitler'in kızı. Defol sürtük" başlığı atarak Başbakan Merkel'e hakaret etti.

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, sonradan Avrupa Parlamentosu Başkanı olan döneminin Başkan Yardımcısı ve Sosyal Demokratlar Grup Başkanı Martin Schulz'un, İtalyan hükümetini mülteci politikası yüzünden ırkçı bir tutum izlemekle suçlaması üzerine "Bay Schulz, İtalya'da bir yapımcı bugünlerde Nazi Toplama Kampları ile ilgili bir film çeviriyor. Ben sizin Kapo (Toplama Kampı Komutanı) olmanızı öneriyorum. Siz bu rol için idealsiniz" diyerek Schulz'a nazi damgası vurdu.

***

Zaman zaman Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginlik dönemlerinde, Türkiye'deki bazı gazetelerde de Hitler bıyıklı, gamalı haçlı Merkel fotoğrafları yayınlandı.

Evet, Nazi dönemi Almanların tarihine kara leke hatta kapkara leke olarak kazınmıştır.

Günümüzün Almanya'sında aşırı sağcı, sağ popülist, ırkçı, yabancı düşmanı partiler ve çevreler vardır.

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) teröristleri tek suçları Türk olmak olan 8 insanımızı katletmiştir.

Evet, Almanya'nın Mölln, Solingen kentlerinde Neonaziler tarafından kundaklanan binalarda 8 Türk insanı cayır cayır yanarak, daha doğrusu yakılarak can vermiştir.

Ama tüm bu yaşanan korkunç olaylara, ayrımcılığa, yeniden yeşermeye başlayan ırkçılığa rağmen, günümüzün Almanya'sını Nazi dönemiyle kıyaslamak insafsızlık olur.

Başbakan Angela Merkel'i Nazilerin lideri Hitler ile kıyaslamak ise büsbütün insafsızlık.

İşte bu yüzden herkese birazcık sağduyu, birazcık insaf diyorum.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Birazcık Sağduyu Birazcık İnsaf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement