BİRCAM Sıfır Atık Gönüllüleri Temiz Bir Dünya için Kolları Sıvadı - Son Dakika
Güncel

BİRCAM Sıfır Atık Gönüllüleri Temiz Bir Dünya için Kolları Sıvadı

BİRCAM Sıfır Atık Gönüllüleri Temiz Bir Dünya için Kolları Sıvadı

BİRCAM Vakfı Sıfır Atık Gönüllüleri 15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde Mudanya Güzelyalı Sahil şeridini temizledi.

15.09.2018 15:22  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğaya zarar veren katı atıklara karşı farkındalık yaratma ve yeni nesillere temiz bir gelecek hedefiyle gerçekleştiren 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Birleşik Cam Ambalaj Dolumcuları ve Üreticileri (BİRCAM) Vakfı Sıfır Atık Gönüllüleri de Mudanya Güzelyalı Sahil şeridini temizleyerek destek verdi. Vakıf yöneticilerinin katıldığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sahil Hizmetleri veMudanya Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüklerinin de destek verdiği etkinlikte 250 gönüllü sadece 1 günde biriken geri dönüştürülebilir katı atıkları toplayarak geri dönüşüm için ayrıştırılmasına yardım etti. 10 yıldır dünyanın dört bir yanında 100'den fazla ülkede gerçekleştirilen 15 Eylül Dünya Temizlik günü (World Cleanup day) etkinliğine tüm Türkiye'de milyonlarca gönüllü destek veriyor.

Yapılan çalışmaların tek bir günle sınırlanmaması gerektiğinin altını çizen BİRCAM Vakfı Başkanı ve Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, "Bugün gelişen teknoloji ve inovasyon çalışmalarının da etkisiyle attığımız çöplerin yüzde 80'i geri dönüştürülebilir durumda. Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en çok atık üreten 12. ülke olduğunugöz önünde bulundurarak aynı hızla doğayı kirletmeye devam ettiğimizde çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmamızın mümkün olmadığı ortada. Sevindirici bir gelişme ise geçen sene ile kıyaslandığında geri dönüştürülebilir atıklar %20 oranında daha az olması . Dünyanın en büyük sivil toplum hareketlerinden biri olan 15 Eylül Dünya Temizlik Günü de aslında bu gerçeğe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir vesile. Bugün gönüllü arkadaşlarımızın desteğiyle burada sınırlı bir alanı temizledik; diliyorum ki bu sinerji bu günle sınırlı kalmasın, geri dönüşümün önemi daha fazla insan tarafından anlaşılsın. Bu hareketi herkes kendi mahallesinde organize olarak başlatabilir, destek verebilir. Böylece atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüm sürecinde bir değer kazanır. Çünkü ancak bu şekilde gelecek nesillerimize temiz bir Türkiye bırakabiliriz" dedi.Ayrıca geri dönüştürülebilir camlar konusunda da ayrıştırma konusunda sıkıntı olduğuna değinen Kızıl, " Cam şişelerde şeffaf ve renkli şişeler ayrıştırılmazsa geri dönüştürülemez. Biz bunun için de inovatif bir çalışmayla bu şişeleri ayırabilen, önümüzdeki dönemlerde de sayısının artmasını hedeflediğimiz bir makina geliştirdik. İşletmeler için de ayrıca kolaylık sağlıyor çünkü şişeleri kırarak daha az yer kaplayacak şekilde depoladığını söyledi ve bu sayede ayda 1,5 ton cam toplandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BİRCAM Sıfır Atık Gönüllüleri Temiz Bir Dünya için Kolları Sıvadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.


Advertisement