Birecik Devlet Hastanesi'nde Yangın Eğitimi ve Anne Sütü Semineri - Son Dakika
Yerel

Birecik Devlet Hastanesi'nde Yangın Eğitimi ve Anne Sütü Semineri

Birecik Devlet Hastanesi\'nde Yangın Eğitimi ve Anne Sütü Semineri

Birecik Devlet Hastanesi personellerine yangın eğitimi verilirken. anne sütünün önemi anlatıldı.

15.10.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birecik Devlet Hastanesi personellerine yangın eğitimi verilirken. anne sütünün önemi anlatıldı.

Şanlıurfa Birecik Devlet Hastanesinde görev yapan tüm personele yangın halinde yapılması gereken söndürme işlemi ve anne sütünün önemine ilişkin eğitim verildi. Birecik Devlet Hastanesi Mali İdari hizmetler Müdür Yardımcısı Ferit Toy, "Hastanemizde tüm personellerimize hastane afet planı tedbirleri ile yangın halinde gereken söndürme, kurtarma, tahliye usullerini öğrenmek ve masa başı tatbikatı konusunda tüm eğitimlerimizi verdik olası her türlü durumda tüm personellerimizin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesini sağladık" dedi.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Birecik Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Şahin tarafından 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, hastane personeline yönelik anne sütünün önemine ilişkin eğitim verildi. Şahin, anne sütünün çok önemli bir besin olduğunu, doğumdan sonraki ilk 6 ayda bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Şahin, "Yeni doğan bebekler mümkünse doğumdan sonraki ilk 30 dakika içinde emzirilmeli. Sonraki zamanlarda emzirme sıklığı ve süresini bebek belirlemeli, istedikçe emzirilmeli. Anne sütü özel içeriği ile hastalıklardan korur, bağışıklık sisteminin gelişmesini kolaylaştırır. Anne sütü alan bebeklerde zatürre, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi bulaşıcı hastalıklar ile atopik egzema gibi alerjik hastalıklar daha az görülür veya daha hafif seyreder" dedi.

"EMZİRMEK KANSERLERDEN KORUYOR"

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Şahin, anne sütünün bebek için faydalarının yanı sıra anneyi de kanser hastalıklarından koruduğunu ifade etti.Şahin, " Pişik, gaz sancısı ve kabızlık daha az görülür. Anne sütü alanlarda zihinsel gelişim daha iyi olur. İçerdiği büyüme faktörleri nedeniyle başta sindirim ve solunum sistemi olmak üzere birçok organ sisteminin büyüme ve gelişmesini destekler. Bebeğin su ihtiyacını karşılar. Anne ile çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirir. Emziren annede doğum sonrası görülen kanamalar daha çabuk kesilir, rahmin toparlanıp eski halini alması kolaylaşır. Emziren kadınlarda meme kanseri, yumurtalık kanseri, kansızlık, annelik depresyonu, idrar yolu iltihabı, menopoz sonrası kemik erimesi daha az görülür" dedi. Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Hüdaverdi Keşküş ise, "Hastanemizde tüm personellerimize verilen eğitimler konusunda özellikle katılımın sağlanması ve bilinçlenmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiğinden dolayı teşekkür ederim. Bu tür eğitimlerin sadece hastane personelimize değil, tüm vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri konusunda ilgili personellerimize talimatları veriyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birecik Devlet Hastanesi'nde Yangın Eğitimi ve Anne Sütü Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement