Birinci Ergenekon Davasında 175'İnci Duruşma - Son Dakika
Güncel

Birinci Ergenekon Davasında 175'İnci Duruşma

Birinci Ergenekon davasının 175inci duruşması görülmeye başlandı.

08.03.2011 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRİNCİ ERGENEKON DAVASINDA 175'İNCİ DURUŞMA

*Gazeteci Ecevit Kılıç tanık olarak dinleniyor

Birinci Ergenekon davasının 175inci duruşması görülmeye başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçükün de bulunduğu 21i tutuklu toplam 96 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz ve Erhan Timuroğlu katılmadı. Başka suçtan tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya gelirken, tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk duruşmada hazır bulundu.

DANIŞTAY MAĞDURLARI DURUŞMAYA GELMEDİ

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeret bildirerek katılmadığı ve yerine vekaleten üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin başkanlık yaptığı duruşmada Başkan Özese, Danıştay saldırısında yaralanan Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile birlikte Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlunun mağdur sıfatıyla duruşmaya çağrıldığını ancak cevabın bugün de gelmediğini bildirdi.

TANIKLAR DİNLENİYOR

Duruşmaya, Danıştay saldırısıyla ilgili tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gazeteci Ecevit Kılıçı tanık olarak ifadesinin alınması için kürsüye çağırdı. Kılıçın, Yeni Aktüel dergisinde 2006 yılında yayınlanan ve Alparslan Arslanın Kuzey Irak'tan gelen 500 milyon dolar paranın taşınmasını gerçekleştirdiği ve paranın yüzde 30'u tutarındaki komisyonunu kurtarmak için Danıştay cinayetini gerçekleştirdiği iddialarını içeren haberler nedeniyle tanık olarak ifadesi alındı.

BENİ TEHDİT ETTİ!

"Danıştay Cinayeti 150 Milyon Dolar İçin! ve "Katil Para İçin Önce Bana Geldi-Türkeş'in Avukatı Erdil '150 Milyon Dolar" İçin Konuştu" başlıklarıyla ilgili haberlerini ismini vermek istemediği bir haber kaynağının verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiğini ifade eden tanık Kılıç, Danıştay saldırısıyla ilgili tek bildiğim bu bilgiydi. Bu iddiayı da haber yaptım! dedi. Bu haberlerden sonra haberde adı eski MİTçi D.F. olarak geçen kişinin kendisini tehdit ettiğini ifade eden Kılıç, Bu kişinin adı Susurluk olayında da geçiyordu. Beni arayarak tehdit etti. Bana Adım sana nasıl ulaştı gibi sorular sordu! dedi. Kılıç ayrıca JİTEM'in kurucusu olduğunu iddia eden ancak ismini vermek istemediği A.D.'yle görüştüğünü, D:nin kendisine 500 milyon doların emekli Tuğgeneral Veli Küçüke ait olduğunu söylediğini ifade etti.

SAVCI İDDİALARI CİDDİYE ALMADI!

Tanık Kılıç, MHP eski genel başkan adaylarından Abdulkadir Erdille röportajı sonucunda yaptığı "Katil Para İçin Önce Bana Geldi-Türkeş'in Avukatı Erdil '150 Milyon Dolar İçin Konuştu" haberine ilişkin olarak da, Yaptığım araştırma sonucunda Erdille röportaj yaptım. Soru cevap şeklinde de yayınladık. Beni aradı ve genel başkan adayı olduğunu bu haber nedeniyle zor duruma düştüğünü ifade etti. Ben de kendisine yapacak bir şey olmadığını bunların ses kayıtlarının bulunduğunu söyledim. Daha sonra tekzip gönderdiğini hatırlıyorum" dedi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzelin Röportajın ses kayıtları hala sizde mi?" sorusuna ise Kılıç, Ben röportajlarımın ses kayıtlarını bir yıl süreyle saklıyorum. Eğer bir sorun çıkmazsa üzerlerine başka kayıtlar yapıyorum. Konu önemli olduğu için saklamış olabilirim. Evimde bulabilirsem mahkemeye gönderebilirim" diye konuştu. Bu iddiaları o zaman soruşturmayı yürüten savcıya iletip iletmediği sorulan tanık Kılıç, soruşturma savcısı Şemsettin Özcan ile telefonda görüştüğünü ancak savcının söylediklerini ciddiye almadığını belirtti.

Haber : Cem TURSUN İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birinci Ergenekon Davasında 175'İnci Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement