Birinci Oldu, Ödülünü Almaya Gelmedi - Son Dakika
Yerel

Birinci Oldu, Ödülünü Almaya Gelmedi

Birinci Oldu, Ödülünü Almaya Gelmedi

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar hikaye yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

28.10.2013 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar hikaye yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Her yıl farklı bir dalda düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması bu sene hikaye dalında yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen törenle verildi. Türk edebiyatına sayısız eserlerin yanı sıra çok değerli edebiyatçılar da kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar'ın adını yaşatmak için tertiplenen yarışmaya her yıl ilginin arttığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ünü Bursa sınırlarını aşan yarışmaya bu yıl 985 eserin katıldığını söyledi.

3 Mayıs'ta sona eren yarışmaya bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nden, Hong Kong'tan, Almanya'dan, Avusturya'dan eserlerin katıldığını söyleyen Dündar, "Edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak ve büyük ustayı anmak için düzenlediğimiz yarışmanın ünü sınırlarımızı aştı. Sahip olduğumuz mirası dünyaya taşıdığımızı görüyoruz. Yarışmamızın, ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından büyük ilgi görmesi, gençlerimizin yazmaya, düşünmeye ve üretmeye bu kadar önem vermesi bizim için sevinçten ve gururdan öte bir duygu" diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, bu yıl konusu 'hikaye' olarak belirlenen ve "Bir rüyadan arta kalan hüzün" teması ile düzenlenen yarışmaya katılan ilk 19 eserinde kitaplaştırılarak Bursa kütüphanesindeki yerini aldığını söyledi. Bu yıl 12'ncisi tertiplenen yarışmada birinciliği Trabzon'dan 'Abdullah Efendi' rumuzu ile Yaşar Bedri Özdemir, 'Rüya Korkusu' adlı eseri ile aldı. İstanbul'dan 'Terazi' rumuzu ile Özbek Ölek 'Ocak' adlı eseri ile ikinci, Ankara'dan Nevzat Naki 'Çilabbas' rumuzu ile Murat Şahin Öcal 'Gece Trapezcileri' adlı eseri ile üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise 'Zinnun' rumuzlu '7. Beyit' adlı eseri ile Mehmet Esen ve 'Mahur Beste' rumuzlu 'Nuran'ın Acıları' adlı eseri ile Berkiz Berksoy aldı. Dereceye girenlere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi.

Birinciye 7 bin 500 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin 500 lira verilirken, mansiyon alanlara ise ikişer bin lira para ödülü verildi.

Birinci olan Yaşar Bedri Özdemir ödülünü almaya gelmedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yarışmacımız önemli bir yarışmada birinci olduğu için gizemini sürdürsün diye kendini gizli tutuyor herhalde. Sanırım kamuoyu önüne çıkmak istemiyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birinci Oldu, Ödülünü Almaya Gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement