Birinci Ordu Komutanı Cenaze Namazında - Son Dakika
Güncel

Birinci Ordu Komutanı Cenaze Namazında

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Cemil Çiçek ve Bazı Bakanlar, 1.

01.03.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Cemil Çiçek ve bazı bakanlar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, siyasi parti genel başkanları da Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan ve Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne geldi.

Erbakan için cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve üst düzey komutanların yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile hac protokolü dolayısıyla Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti yarıda kesen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in geldiği görüldü.

Törene ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski bakanlardan Mehmet Ağar ve Hüsamettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdulkadir Aksu, Salih Kapusuz ve Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, CHP Milletvekili Deniz Baykal, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun katıldı.

Cenaze töreninde, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şevket Kazan ve Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Yasin Hatipoğlu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Tekdal da hazır bulundu.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun camiye giden sokağa girişi sırasında partililer tarafından "Milli Görüş" işareti yapılarak bir süre tekbir getirildi.

Bu arada, cami avlusuna gelenlere, aileye taziye ziyaretinin cami avlusunda yapılmayacağı, taziyelerin bu akşam Sultanahmet Camisi'nde yatsı namazından sonra okunacak Kur'an-ı Kerim ve mevlidin ardından kabul edeceği belirtildi.

Cenazeye Bosna-Hersek, Sudan, Afganistan, Azerbaycan, Fas, Cezayir, Tunus, Malezya ve Endonezya ile Türki Cumhuriyetlerden temsilcilerin katıldığı öğrenildi.

Öte yandan, camiyi çevreleyen duvarlarda keskin nişancılar da güvenliği sağlamak amacıyla görev yapıyor. Protokole ayrılan yerin de dolması üzerine gelen protokol üyeleri, camiye girişte sıkıntılı anlar yaşadı. Protokolde yer açılmaması üzerine, çevik kuvvet polisleri devreye girdi ve bir kordon oluşturarak yer açmaya çalıştı.

Bu arada katılımcılar, "Mücahit Erbakan" sloganını attı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birinci Ordu Komutanı Cenaze Namazında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement