Biriz, Beraberiz" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Biriz, Beraberiz" Konferansı

Biriz, Beraberiz" Konferansı

Kırklareli Valisi Yaman: "Roman vatandaşların toplumla kaynaşmasını sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz"

14.01.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Roman vatandaşların toplumla kaynaşmasını sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yaman, Kırklareli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Lüleburgaz Lisesinde düzenlenen "Biriz, Beraberiz" konferansında, Roman vatandaşların çocuklarının eğitim ve öğretim görmesi için gereken her türlü desteğin verildiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşının eşit haklara sahip olduğunu ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

"Roman vatandaşların toplumla kaynaşmasını sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Roman vatandaşlarımız da ülkemizdeki tüm bireylerle eşit haklara sahiptirler ama zamanında gerekli çalışma yapılmadığı için aşama kaydedilmemiş. Şu anda Roman vatandaşlar için güzel çalışmalar yapılmakta. Roman vatandaşlarımızı bir yandan iş hayatına kazandırırken diğer taraftan da çocuklarının okuması sağlanıyor."

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Erkilet de Roman vatandaşların sürekli ekonomik ve sosyal ayrımcılıkla karşılaştıklarını belirterek, "Roman vatandaşlarımız, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için eğitime önem vermeliler. Eğitimli bir Roman topluluğu toplumda daha çabuk yer edinebilir. Onun için Roman vatandaşlarımız çocuklarını okutmaya önem vermeliler" dedi.

Balık Ayhan olarak tanınan Ayhan Küçükboyacı ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Roman vatandaşlar için başlattığı açılım sonrasında güzel çalışmalar yapılmaya başlandığına dikkat çekti.

Avrupa'da yaşayan 12 milyon Roman'a kötü davranıldığını ileri süren Küçükboyacı, şunları kaydetti:

"İkinci sınıf insan olmak istemiyoruz. Biz roman vatandaşlar fazla bir şey istemiyoruz. Herkesle eşit olmak, okumak, önemli birimlerde görev almak istiyoruz. Bunun içinde Roman vatandaşlarımızın çocuklarının daha çok okutulması gerekiyor." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biriz, Beraberiz' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement